Crveno-beli otputovali u Atinu (petak 20 časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet otputovali su u Atinu gde ih u petak od 20 časova očekuje meč 28.kola Evrolige protiv Panatinaikosa.

Utakmica se igra u dvorani OAKA u Atini, a crveno-beli neće imati mnogo vremena da se pripreme za tu utakmicu koja stiže 48 sati nakon velike pobede nad aktuelnim prvakom Evrope Anadolu EFESom.

Trener crveno-belih Duško Ivanović nije vodio ekipu u prvom meču koji je PAO dobio vrlo tesnim rezultatom, a dobro poznaje i zelene koje je vodio u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri:

Biće teška utakmica, klub je promenio trenera i uvek kada se to desi dođe nova energija, igrači žele da se pokažu u mnogo boljem svetlu. Biće novina i mnogo teže da se spremi utakmica. Mi imamo cilj i želju, hoćemo da se borimo da budemo među osam. Najbitnije je da svi igrači daju sve od sebe posebno u odbrani, verujem da je to i njima važnije nego da su se upisali u listu strelaca“ rekao je o predstojećem meču i učinku ekipe u sredu uveče trener Crvene zvezde.

Fakundo Kampaco odigrao je prvu evroligašku utakmicu od dolaska u Beograd pred navijačima Crvene zvezde I pokazao ono što se zna – svetsku klasu:

Veoma sam srećan zbog pobede nad Efesom, bila nam je izuzetno potrebna. Imali smo dva teška poraza u ABA ligi i Evroligi. Bilo je potrebno da vratimo taj mentalitet i energiju koja nas je krasila. Navijači su nam mnogo pomogli, dali veliku podršku. Odigrali smo pametno svih 40 minuta I to treba da prenesemo u Atinu. Biće teška utakmica. Dobro igraju, možda ne pobeđuju puno u ovom trenutku, ali imaju talentovane igrače, dobar tim, igraju jako kod kuće, moramo biti spremni na to. Igraćemo svaku utakmicu kao da je finale”, zaključio je Kampaco.

Crveno-beli se u subotu vraćaju za Beograd, a narednu utakmicu u Evroligi igraju narednog petka u Barseloni.