Očajno drugo poluvreme koštalo Crvenu zvezdu poraza u Atini

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet izgubili su od ekipe Panatinaikosa u Atini rezultatom 75:66 (9:17, 20:25, 23:13, 23:11). Crveno-beli su prvih 25 minuta utakmice igrali odlično i vodili 16 poena razike, ali je onda usledio neverovatan pad u igri koji je doveo do novog poraza.

Najefikasniji u redovima Zvezde su bili Petrušev i Nedović koji su ubacili po 12 poena.

Napad naše ekipe na samom počwtku utakmice je povukao Ognjen Dobrić sa pet uzastopnih poena (2:5). Pri rezultatu 7:7 crveno-beli prave seriju 2:10 kojom na kraju deonice stižu do osetnije prednosti (9:17).

Zvezda u nastavku igra još bolje te dolazi do dvocifrene prednosti (9:22). Najraspoloženiji u ovim momentima je bio Nedović, ali treba napomenuti da su u ovim momentima svi igrači imali doprinos. Crveno-beli su uspeli da sačuvaju dvocifrenu razliku, te je rezultat na poluvremenu bio 29:42.

Najefikasniji u ovom delu meča je bio Nedović sa 12 poena, dok je dobru rolu imao još Petrušev sa sedam poena uz isto toliko skokova.

Počwtkom drugog poluvremena Zvezda dolazi do svoje najveće prednosti od 16 poena razlike (37:53) košem Filipa Petruševa, ali od tog momenta kreće totalno rasulo naše ekipe. Domaćin je do kraja deonice napravio seriju 15:2, kojom je prišao na samo tri poena zaostatka 52:55.

Panatinaikos je u poslednjih deset minuta utakmice totalno preokrenuo rezultat, te je u završnici meča uspeo da dođe i do ubedljive pobede. Konačan rezultat je bio 75:66.

KK Crvena zvezda Meridianbet: Vildoza 7, Lazarević 2, Kampaco, Mitrović 5, Martin, Dobrić 8, Ivanović 6, Nedović 12, Marković 3, Kuzmić 6, Petrušev 12, Bentil 5;

Panatinaikos: Papajanis 17…

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović “Jednostavno, prestali smo da igramo košarku na pet minuta pre kraj treće deonice. Ne razumem zašto, ali prestali smo da igramo odbranu, izgubili smo samopouzdanje u napadu. Panatinaikos je igrao agresivnije od nas”, rekao je Ivanović na konferenciji za medije.

Našu ekipu u ponedeljak očekuje novi meč u okviru regionalne lige, gde će crveno-beli gostovati Partizanu. Evroliga se nastavlja u petak gostovanjem Barseloni.