Poraz Crvene zvezda u Areni

Košarkaši Crvene Meridianbet izgubili su na gostovanju Partizanu rezultatom 92:81 (13:24, 21:24, 29:18, 29:15). Zvezda je u prvom poluvremenu imala prednost od čak 20 razlike, ali je sve to izgubila u drugom poluvremenu delom zbog loše igre, ali i skandaloznih odluka sudija koji isključili Fakunda Kampaca sa nepostoječa dva penala i brojnim spornim odlukama koje su direktno uticale na ishod ove utakmice.

Utakmicu u Areni koja je ponovo obilovala brojnim uvredama sa tribina obeležilo je i sramno ponašanje centra protivničke ekipe Lesora koji je dva puta pesnicom udario Filipa Petruševa centra Crvene zvezde i zbog toga klub očekuje reakciju disciplinskog sudije ABA lige i najstrožiju kaznu za sramno ponašanje na kraju utakmice.

Najefikasniji u redovima Zvezde je bio Kampaco sa 21 postignutim poenom uz 5 asistencija. Dobar meč je odigrao takođe Mitrović sa 17 poena.

Domaćin je nešto bolje otvorio meč (5:2), ali Zvezda od tog momenta pravi seriju 1:17 (6:19) na krilima maestralnog Fakunda Kampaca koji je bio apsolutni lider na parketu. U napadu mu se priključio raspoloženi Bentil, a rezultat na kraju prve deonice je bio ubedljivih 13:24.

Crveno-beli su nastavili da kontrolišu igru, a prednost se konstantno povećavala zahvaljujućim čvrstoj odbrani i pametnim rešenjima u napadu. Ovo je bio period igre koji je obeležio Kampaco svojim maestralnim potezima u vidu trojki preko ruku i asistencijama koje samo on vidi. Crveno-beli su u jendom momentu došli na 20 poena razlike (26:46), ali je Partizan do poluvremena uspeo da smanji taj zaostatak 34:48.

Najefikasniji u ovom dleu igre je bio Fakunfo Kampaco koji je upisao 21 poen, dok je Bentil dodao 8.

Crveno-beli su do sredine treće deonice održavali dvocifrenu prednost (45:58), ali od tog momenta nastaje ogroman pad u igti naše ekipe, a Partizan je malo po malo smanjivao razliku. U poslednju četvrtinu se ušlo pri rezultatu 63:66.

Veliki pad naše ekipe nastavio se u poslednjih 10 minuta utakmice kada je domaćin u potpunosti pteokrenuo rezultat, a potom došao i do dvocifrene prednosti. Konačan rezultat 92:81.

KK Crvena zvezda Meridianbet: Vildoza 8, Lazarević 5, Kampaco 21, Mitrović 17, Martin 5, Dobrić 3, Ivanović 2, Nedović, Marković 3, Kuzmić, Petrušev 7, Bentil 10;

Partizan: Lesor 27…

Zvezda sledeći meč igra u petak na gostujućem terenu protiv Barselone u okviru Evrolige, dok se ABA liga nastavlja dva dana kasnije kad će crveno-beli dočekati Studentski Centar.