Crvena zvezda Meridianbet dočekuje Studentski Centar (nedelja 19h)

Košarkaši Crvene zvezde manje od 24 časa nakon teške utakmice sa Barselonom, odradiće trening oporavka u Beogradu gde ih već u nedelju od 19 časova očekuje utakmica 22.kola protiv ekipe Studentskog Centra.

Meč će se igrati u dvoran “Aleksandar Nikolić“, a ovo će biti četvrti duel dva kluba u regionalnoj ligi od kako je crnogorski predstavnik ušao u prvu aba ligu (tri pobede Crvene zvezde poslednja u Podgorici u okviru 10.kola 92:68).

Trener KK Crvena zvezda mts Duško Ivanović ima gotovo identičnu situaciju pred ovaj meč sa Studentskim Centrom, koju je tim imao pred prvi duel u Podgorici, nakon teške utakmice sa Virtusom, takođe je bio mali razmak između dve utakmice, ovoga puta i uz nekoliko povređenih i rovitih igrača: „Da se ponovim, ali situacija je slična kao i pred naš prvi susret. Mali razmak između dve utakmice ne vidim kao najveći problem, već činjenicu da igramo protiv jedne odlične ekipe. Rekao sam i prilikom najave prve utakmice da imaju odličan odabir igrača, odlično su trenirani i vođeni. Igraju modernu, brzu košarku sa mnogo tranzicije i kontranapada, i tu moramo da ih zaustavimo jer su rezultatima pokazali da imaju kvalitet“ rekao je trener crveno-belih.

Ognjen Kuzmić: „Očekuje nas zaista dobra ekipa pokazali su to i nekim dobrim pobedama u ABA ligi. Igraće bez pritiska, sve ostalo znamo, igraju brzo, i na nama je da čvrstom igrom dobijemo tu utakmicu. Pozivam publiku da dođe i pruži nam podršku, nećemo biti kompletni, mnogo nam nedostaju neki igrači, ali i utakmicom u Barseloni pokazali smo da imamo kvalitet i da kompletni, uz period koji nam predstoji za treninge i dobar rad možemo do naših ciljeva. Idemo ipak utakmicu po utakmicu“ rekao je Kuzmić.

Nakon utakmice sa SC (karte u prodaji od četvrtka – na dan utakmice blagajne otvorene od 14 časova) crveno-bele očekuje i meč 30.kola Evrolige sa Baskonijom u Beogradu (četvrtak 19h).