Crveno-beli već otputovali u Francusku (petak 21 sat, Astrobal)

Košarkaši Crvene zvezde Meridanbet otputovali su u Francusku gde ih u petak od 21 sat očekuje utakmica 32. kola Evrolige protiv Asvela u predgrađu Liona.

Crveno-beli odlaze na duel sa francuskim klubom na krilima dve važne pobede protiv španskih klubova Baskonije i Valensije, a trener Duško Ivanović ni na ovoj utakmici neće moći da računa na Nemanju Nedovića i kapitena Branka Lazića.

U prvoj utakmici ove sezone, koja je ujedno bila i debi trenera Duška Ivanovića na klupi, crveno-beli su preokretom u dramatičnoj završnici slavili 71:67.

Vremena za bilo kakav odmor nema, ekipa je nakon utakmice u sredu uveče, prespavala i odmah krenula za Francusku.

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović već na konferenciji protiv Valensije najavio je i meč sa francuskim timom koji je pošteno namučio crveno-bele na njegovom debiju kao trenera Crvene zvezde:

ASVEL je super atletska ekipa, zaista. Protiv njih je teško igrati, igraju prilično slično kao Valensija, ali su fizički dominantniji u odnosu na Valensiju, i uz to imaju visokog centra koji pravi razliku u reketu“ rekao je Ivanović.

„Ognjen Dobrić: “Imamo dan da se spremimo, oporavimo, idemo tamo u Francusku s jednim ciljem, a cilj je uvek pobeda. Kalkukaclije oko nastavka, TOP 8, ne razmišljamo, idemo da pobedimo svakog. Matematički postoje kalkulacije, ali ne bavimo se time, mislim, otkad smo fokusirani na teren i na igru, sve izgleda kako treba, manje treba da se bavimo kalkulacijama, a više da se bavimo onim što treba da radimo“ rekao je Dobrić.

Fakundo Kampaco: „Nema sada nikakvih opravdanja. Idemo tamo (u Francusku, na gostovanje Asvelu) da odigramo najbolje što možemo. Ako želimo da pobedimo, moramo da budemo pametni, ali i puni energije, borbenosti… To je jedini način da tamo trijumfujemo“ zaključio je u sredu još jednom fenomenalni Argentinac.

Odmah nakon utakmice crveno-beli se preko Švajcarske vraćaju u Beograd, a već u ponedeljak očekuje ih utakmica 24. kola ABA lige sa ekipom Mege u Beogradu.