ANGT: Crveno-beli dva puta promašili pobedu u finalu

Košarkaši Mege savladali su Crvenu zvezdu posle produžetka rezultatom 80:79 u finalu ANGT turnira “Marko Ivković”.

U prepunj dvorani Basket City u jednoj od najdramatičnijih utakmica na ovom turniru crveno-beli su propustili dve ogromne prilike da dobiju utakmicu, Nikola Topić je promaši jedan penal na isteku regularnih 40 minuta, a Lučić je iz kornera promašio trojku koja bi donela trijumf crveno-belima.

Crveno-beli su mnogo bolje otvorili utakmicu, ali se Mega serijom vratila u meč i kasnije i povela sa maksimalnih 58:45.

Međutim, poput utakmice sa ekipom ANGT Beograd, ekipa Crvene zvezde se postepeno vraćala u meč čvrstom odbranom i dobrim epizodama nekoliko juniora našeg tima, pa i poveli nakon trojke za 71:70.

Od tada, pa do kraja produžetka viđena je velika borba uz opisane propuštene prilike crveo-belih za na kraju konačnih 79:78.

Crveno-beli mogu da budu ponosni na svoje učešće na ovom turniru, nekolicina igrača iz ovog godišta koji su na pozajmicama u seniorskim ekipama nisu mogli da nastupaju za naš tim, Nikola Topić se od petka mučio sa povredom, ali je sve stalo u jedan penal i jednu promašenu trojku…

Ono što je možda važnije od pobede ili poraza, je da je ova selekcija pokazala da u njoj ima nekoliko momaka koji su budućnost seniorskog tima Crvene zvezde.

KK Crvena zvezda Meridianbet:Drobnjaković, Radovanović 2, Avlijaš , Gačić 20,Vlajić, Gagić 7, Lučić 3, Mišić 8,Dabić 5, Lukić 2, Topić 18+7as, Vuković14 i 8sk;