Crvena zvezda Meridianbet u Čačku (nedelja 19.30 časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet gostuju u nedelju u Čačku u utakmici 25.kola ABA lige.

Meč će se igrati u dvorani kraj Morave sa početkom u 19.30 časova, i crveno-beli sa maksimalnim oprezom dočekuju utakmicu u dvorani u kojoj je publika igrač više za domaći tim, ali i protiv tima koji se grčevito bori za opstanak posebno nako rezultata ove runde koji im ne idu na ruku.

Ovo će biti 6.duel dva kluba u regionalnoj ligi, crveno-beli imaju svih 5 pobeda, od toga dve u Čačku gde imaju veliki broj pristalica koje će se i u nedelju naći na tribinama dvorane Borca.

Trener Duško Ivanović koji ni na ovom meču neće moći da računa na kompletan sastav zbog povreda pred ovaj meč kaže: ” Utakmice u Čačku su uvek izazov ne samo zbog verne publike na tribinama, Borac je svakako tim koji po svom kvalitetu zaslužuje bolje mesto na tabeli, imaju nekoliko vrlo iskusnih igrača, stranca koji je već adaptiran na tim i sredinu u kojoj igra, i nekoliko vrlo maldih i izuzetno talentovanih igrača koji daju svoj doprinos ove sezone. Nema kalkulacija, poštujemo protivnika, zna se šta moramo da uradimo jer želimo da nastavimo seriju pobeda”.

Dalibor Ilić: ” Nikada nije lako igrati u Čačku bez obzira na poziciju i trenutnu formu ekipe Borca. Imaju izvanrednu publiku, sada i dodatni motiv jer igraju za opstanak u ligi i žele pobedu. I mi želimo da nastavimo seriju dobrih rezultata, podižemo formu, polako se kompletiramo i očekujemo da odigramo dobru i čvrstu utakmicu protiv tima u kome znamo od koga nam preti najveća opasnost” rekao je Ilić.

Crveno-beli su u prvom meču sezone i derbiju Fakunda Kampaca pred 7500 gledalaca pobedili 86:57.