Crveno bele i protiv Fenerbahčea čeka krcata dvorana! (četvrtak 19 časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekuju u četvrtak od 19 časova ekipu Fenerbahčea u utakmici 34.kola Evrolige.

Meč se igra u hali Aleksandar Nikolić, a karte za ovu utakmicu puštene su u prodaju prošle nedelje.

Interesovanje za ovaj meč, poslednji u ovoj evroligaškoj sezoni je veliko, i kako sada stvari stoje crveno-bele će dočekati puna hala u četvrtak uveče.

Ni za ovaj meč trener Duško Ivanović neće moći da računa na kompletan tim, a crveno-beli žele pobedom da završe dobru sezonu u Evroligi u kojoj smo na više načina zaustavljeni u nameri da se KK Crvena zvezda ponovo plasira u narednu fazu takmičenja.

Trener KK Crvena zvezda Meridanbet Duško Ivanović: „Kao pred svaku, svaku utakmicu idemo da pobedimo. Svi su igrači zasad, do ovog poslednjeg treninga, dobro, igraće njih samo 12.

Hala je i za ovaj meč rasprodata:

To je zaista izuzetan znak da su naši navijači zaista fantastični što ja ponavljam stalno i što je istina. I zaista daju snagu ovim momcima kad izađu da igraju, podršku im daju, znači im puno“ rekao je Ivanović i osvrnuo se na narednog rivala:

Izuzetno kvalitetan tim, dobili su zadnju utakmicu protiv Efesa možda najviše zahvaljujući tome da su imali neke igrače koji su bili povređeni, pa su silom prilika igrali sa pet niskih igrača i igrajući sa pet niskih napravili su razliku. Izuzetno kvalitetan tim, izuzetan broj igrača koji mogu da reše utakmicu i situacije “jedan na jedan“, situacije na niskom postu, tu su izuzetno jaki… I vrlo iskusna ekipa.

Crvena zvezda i pored svih problema sa povredama (ukupno 7 sa dužim odsustvima igrača), propuštenim prilikama ali i utakmicom sa Barselonom koja je nepravedno završena pobedom gosta, ima priliku da završi sezonu sa skorom 17-17:

„Jako sam zadovoljan sa angažovanjem i predanošću sa kojom ovi momci rade, a sa rezultatom nisam zadovoljan jer nismo ušli u Top8. Mislim da je zaista šteta za ovaj tim, jer da smo ušli imali bi realne šanse da osvojimo. Ovo jeste lako pričati sad kada si „napolju“ rekao je trener crveno-belih.

Filip Petrušev: „Cilj je da odigramo što bolju utakmicu kao tim, i da jednostavno nastavimo te dobre partije u Evroligi. Želimo da dignemo formu pred završni deo sezone, i da pobedimo, to je najbitnije. Mislim da smo svi svesni, da smo mogli, možda čak i lagano da uđemo u tih osam najboljih. Protiv dobrih timova smo igrali dobro čitave sezone i pobeđivali. Te neke unapred dobijene utakmice smo gubili i to nas je na kraju koštalo. Mislim da svi vide koliko je ova ekipa dobra, talentovana i ima kvalitet, ali eto, ostaje neki žal. Ipak, nema šta, idemo dalje.

Imperativ pobede ima i Fenerbahče:

Mislim da će to učini utakmicu još boljom i da će biti super takmičarska. Mislim da i mi želimo da pobedimo, možda koliko i oni, jer protiv dobrih ekipa uvek želite da igrate dobro. Mislim da će biti pravi spektakl.Generalno su baš dobri u atletskom smislu. Ja bih izdvojio čak i Pijera i Hejsa koji igraju na pozicijama tri i četiri, ali su manje, više identični igrači koji igraju mnogo unutra baš sa tih pozicija i mislim da će im to biti glavna snaga, koju treba da zaustavimo“ zaključio je Petrušev.

Kapije dvorane Aleksandar Nikolić biće otvorene dva sata pre utakmice od 17 časova.

Naredni takmičarski meč Crvena zvezda Meridianbet igra u ponedeljak protiv ekipe Splita, a nakon toga je očekuju i zaostale utakmice protiv Mornara i Cedevita Olimpije.