ABA U19: Juniori Crvene zvezde drugi na ovogodišnjem turniru u Laktašima

Juniori Crvene zvezde osvojili su drugo mesto na ovogodišnjem U19 turniru ABA lige koji je održan u Laktašima pošto su u finalu poraženi od ekipe Mege rezultatom 94:81.

Prilično izjednačena utakmica u kojoj su crveno-beli koji su odigrali vrlo tešku i iscrpljujuću utakmicu kasno sinoć protiv vršnjaka Igokee, rešena je u poslednjoj deonici u kojoj je ekipa koju sa klupe predvodi Branko Jorović prosto ostala „bez daha“,

Novu odličnu partiju u dresu Crvene zvezde pružio je Nikola Topić. Ubeležio još jedan dabl-dabl sa 20 poena i 10 asistencija, a čak 15 puta je bio na liniji penala i pogodio 14 slobodnih bacanja. Nije ga hteo šut za tri (0/7), pa je susret okončao sa indeksom 26. Nastavio je mladi plejmejker da dominira protiv vršnjaka, iako je konstantno bio meta odbrane rivala, što potvrđuje i veliki broj penala, pa je na kraju zasluženo uvršten i u idealnu petorku završnog turnira.

Andrija Vuković je bio ključni igrač uz Topića u preokretu koji je ekipa Branka Jorovića napravila u trećoj deonici. Na kraju je bio i prvi strelac ekipe sa 21 poenom, a uhvatio je i sedam skokova za indeks korisnosti 24.

Dvocifren je uz njih bio samo Lazar Gačić sa 12 poena. Filip Radaković je imao solidnu rolu u trećoj deonici, ali je ubacio samo šest poena, dok je Lazar Gagić ubacio dva od prva tri šut sa distance, ali je potom promašio šest trojki (ukupno devet poena).

Crveno-beli su podsetimo na putu do drugog mesta pobedili ekipe SC Derbi i MZT (kvalifikacioni turnir u Čajetini), a onda mesto u finalu obezbedili pobedom nad ekipom Igokee 82:72.