Zašto pojedinci misle da su iznad svih u ABA ligi?

KK Crvena zvezda Meridianbet samo dan nakon pobede u prvoj polufinalnoj utakmici protiv ekipe Budućnosti koja je bila i najbolja promocija ABA lige, zbog ambijenta, pune hale, dobre košarke i odsustva najmanjeg incidenta, prinuđen je da se obrati javnosti nakon izveštaja delegata sa te utakmice.

Kao klub, po prijemu zvaničnog delegatskog izveštaja (u kome nije bilo većih primedbi) , prinuđeni smo da izrazimo ogromno nezadovoljstvo opaskom sudije Saše Pukla, koji je pod stavkom „ostalo“ uneo u zapisnik sa utakmice i sarkastičnu primedbu  kojom se „zahvalio domaćem klubu na zvaničnom saopštenju par dana pre utakmice, što je očito „normalna dobrodošlica“ u ovoj ligi“???

KK Crvena zvezda Meridianbet koji je jedan od suvlasnika lige, javno postavlja pitanje – u čije je ime ovo pisao ovaj sudija, da li se seća šta je radio u prošlosti, da li zaista misli da je veći i važniji od: lige, igrača, punih tribina i na kraju klubova koji su vlasnici lige?

Zvanično saopštenje KK Crvena zvezda od četvrtka vidimo nakon ove „opaske“ samo kao pogodak u metu kluba koji se bori za jasne odnose u ABA ligi, jer su nam interesi vrlo čisti – da se pobednici odlučuju isključivo i samo na parketu, a liga (koja je u vlasništvu klubova) ima imidž poštene lige u kojoj je sudija „samo“ jedan od aktera celokupne predstave (utakmica, igrači, dve ekipe, treneri, navijači u hali i ispred TV ekrana) a ne glavna „zvezda“ programa zbog kojih se i igra utakmica!

Crvena zvezda će zato, dopadalo se to nekome ili ne (pa čak i jednom sudiji) da se oglašava svaki put kada smatra da je to potrebno, i kada se kao klub ne slaže sa nekim odlukama koje nisu u interesu ABA lige – koja je u vlasništvu klubova.

Zato pozivamo čelnike lige da sankcionišu ovakvo ponašanje, jer uz svo uvažavanje i težine posla koje obavljaju sudije, pojedinci sa ovakvim opaskama nemaju pravo da se postavljaju  iznad klubova i celokupne lige.

KK Crvena zvezda Meridianbet