Crvena zvezda Meridianbet izborila majstoricu!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u četvrtom meču finala ABA lige rezultatom 68:56.

ABA liga, 4. utakmica finala

Crvena zvezda – Partizan 68:56
(20:13, 12:11, 17:15, 19:17)
Hala: Aleksandar Nikolić (Beograd)
Sudije: Saša Pukl, Matej Boltauzer, Josip Radojković

Posle prve dve utakmice u kojima je Partizan uspešno odbranio prednost domaćeg terena, Crvena zvezda je u druge dve uzvratila udarac u krcatoj hali „Aleksandar Nikolić“ i izborila majstoricu.

Izuzetno tvrda utakmica sa jakim odbranama i serijama posebno u prvom poluvremenu, u kojoj je Fakundo Kampaco ubacio 21 poen, a izuzetno važnu epizodu imao je Ognjen Dobrić koji je meč završio sa 14 poena.

CRVENA ZVEZDA: Holand -, Vildoza 8 (4sk), Lazarević 3, Kampaco 21 (8/18 iz igre, 4sk, 4as, 4iz), Mitrović 5, Lazić -, Martin 2, Dobrić 14 (7sk), Nedović -, Marković 3, Petrušev 10, Bentil 2.

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević, Ledej 9 (4sk, 4iz), Avramović 10, Koprivica -, Panter 10, Smailagić 3, Egzum 12 (10sk), Naneli 4, Lesor 4 (8sk), Trifunović -, Anđušić 2, Madar 2.

Trener KK Crvena zvezda Meridanbet Duško Ivanović: „Još jedna utakmica. Posle toliko čekanja, ova finalna serija opravdava očekivanja jer su dve izuzetno jake ekipe. Iskoristili su dve, mi ove dve, sad ide peta. Videćemo kako ćemo igrati, ali ovi igrači moraju da veruju u svoje spossobnosti”, rekao je Duško Ivanović na konferenciji za medije.

Nastavio je sa analizom meča u kojem je u većem delu susreta crveno-beli tim imao ubedljivu prednost.

Bila je čvrsta, teška utakmica. Oseća se i nedostatak svežine kod nekih igrača, preciznost je lošija. Odbrane su bile dobre. Domaći teren smo iskoristili i jedni i drugi, sad u petoj mi idemo da dobijemo. Moramo da verujemo. Biće teško, ali pre svega u šta ova ekipa veruje to je u svoj potencijal“.

Verovatno i najbitniji koš ubacio je Stefan Lazarević u momentu kada je Partizan ozbiljno pripretio.

Koš Stefana Lazarevića je bio bitan, možda odlučujući. Svi momci su trenirali izvanredno, a na meni je da odlučim ko će da igra. Svi koji uđu, ja verujem da će da pomognu ekipi. Hoćemo da se koncentrišemo na meč, nadam se da će biti dovoljan jedan dan da se pripremimo. Verovatno će individualni kvalitet jednog igrača da odluči” rekao je Ivanović na konferenciji za medije.

Peta utakmica koja završava takmičarsku sezonu 2022-2023 u kojoj je Crvena zvezda već osvojila duplu krunu i boriće se i za treći trofej, igra se u četvrtak od 20 časova u Beogradskoj Areni.