Alvares i Tomović novi članovi stručnog štaba prvog tima

KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da će u narednoj sezoni novi članovi u stručnom štabu prvog trenera Duška Ivanovića biti Španski trener Arturo Alvares, kao i bivši igrač Crvene zvezde Tomislav Tomović.

Nakon odlaska Karlesa Marka, na njegovu poziciju dolazi još jedan Španac, Arturo Alvares.  Novi pomoćnik Duška ivanovića ima 46 godina, bogato iskustvo koje je sticao vodeći više klubova u Španiji, ali i nacionalni tim Paragvaja, kao i svoju sportsku akademiju.

Pre dolaska u Crvenu zvezdu, Alvares je trenirao Melilju u Španiji, Palensiju, a zatim i portugalsku Benfiku.

Vratio se u Španiju gde je bio na klupi jednog od najpoznatijih programa za razvoj mladih igrača KK Prat, a nakon toga je vodio Palmeiras i Uberlandiju iz Brazila.

Drugo ime na klupi Crvene zvezde je Tomislav Tomović, dosadašnji asistent Marka Baraća u stručnom štabu ekipe Mege.

Tomović (40 godina) desetogodišnje trenersko iskustvo sticao je kao član stručnih štabova u timovima OKK Beograda, Slodesa, kineskog Šandonga i KK Mega.

Tomović se vraća u Crvenu zvezdu u kojoj je nastupao kao igrač pre 20 godina.

KK Crvena zvezda Meridianbet trenutno ima u svom stručnom štabu prvog tima Duška Ivanovića, Artura Alvaresa, Nenada Jakovljevića, Tomislava Tomovića. Kondicioni treneri ostaju Vladan Radonjić i Igor Tomašević.