Crveno beli doputovali u Banja Luku (Igokea, subota 20h)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet doputovali su u Banja Luku pred utakmicu koju će u subotu odigrati u Laktašima sa ekipom Igokee na startu nove sezone ABA lige jtd.

Utakmica u dvorani u Laktašima igra se u subotu od 20 časova, a ovo će biti 28. duel dva kluba u regionalnom takmičenju (19:8 za Crvenu zvezdu). Međutim, domaćin koji se izuzetno pojačao tokom prelaznog roka, je i u prethodnim sezonama bio vrlo neugodan domaćin crveno-belima na svom terenu, pa trener crveno-belih Duško Ivanović pristupa ovoj utakmici sa velikim oprezom:

Gostovanje Igokei je težak početak sezone u ABA ligi protiv ekipe koja je odlično formirana sa iskusnim i dobrim igračima. Tim koji je popunjen na svim pozicijama, sa odličnim spot ap šuterima. Uostalom, pokazali su u utakmicama tokom priprema da se radi o vrlo ozbiljnoj ekipi, i čeka nas težak posao. Znam da u Republici Srpskoj ima mnogo navijača Crvene zvezde i pozivam ih da dođu i pruže nam podršku u ovoj utakmici“ rekao je trener crveno-belih.

Kapiten Branko Lazić: „Gostovanje Igokei nikada nije bila laka utakmica, posebno sada u okolnostima kada se postepeno uigravamo i kada će nam biti potrebno vreme da budemo na nivou na kome želimo. Igokea je sastavila vrlo dobru ekipu u kojoj je puno iskusnih kvalitetnih igrača, na svakoj poziciji imaju dobra rešenja, i nema sumnje da nas čeka teška utakmica. Kao i svake godine, pozivam naše navijače, a ima ih zaista mnogo u Banja Luci i RS, da dođu u što većem broju i pomognu nam da krenemo sa pobedom u novu sezonu“.

Ekipa se odmah po završetku utakmice u subotu uveče vraća za Beograd i počinje sa pripremama za beogradsku i Evroligašku premijeru protiv ASVEL-a (četvrtak Beogradska Arena 19h).