Ivanović i Nedović pred ASVEL: “Oprezno na startu, bićemo spremni”!

Novi tim Crvene zvezde spreman je za beogradsku premijeru, za koju je uvod bilo teško gostovanje u Laktašima koje je okončano ubedljivom pobedom.

Ekipa od utorka trenira u Areni, a do početka utakmice odradiće i trening u sredu u vreme odigravanja utakmice, kao i standardni šuterski trening na dan meča.

Ekipa ASVEL-a je stari poznanik crveno-belih, tim koji želi da povrati primat u fracuskoj košarci i koji se značajno pojačao između dve sezone (Paris Li, Luvavu Kabaro, Frenk Džekson…) a u tim se nakon teške povrede vratio i Lovernj.

Dva tima odigrala su jednu prijateljsku utakmicu na turniru u Kaljariju, crveno-beli su pobedili 77:74, ali sada dve ekipe očekuje izuzetno važan takmičarski meč.

Trener Duško Ivanović:“Nije tada bilo sakrivanja ni sa naše ni sa njihove strane, ali nismo bili kompletni. Nisu igrali glavni igrači De Kolo i Lovernj i sada se kod njih sve vrti oko toga, oni su sa njima i bez njih dve različite ekipe. Poraz Asvela u prvenstvu? Nismo previše razmišljali o toj utakmici nisu igrali De Kolo, Kaudi, kao i još neki igrači, verovatno su se više spremali za našu utakmicu i to neće da nas zavara. Dolaze da daju maksimumalno spremni”,rekao je Ivanović i dodao:

Napravili smo skup dobrih igrača koji tek treba da bude dobra ekipa i naša očekivanja su uvek najveća. Ovo je za nas možda najopasnija i najteža utakmica jer je prva, svi očekuju da dobijemo, igrači imaju podršku i još će energiju da im da publika. Treba da se uskladimo da ne izgorimo. Iskusni smo da možemo da odigramo koncentrisano 40 minuta”.

Nemanja Nedović: „Dolazi nam u goste ekipa koja je atletski jako moćna i ima iskusne igrače na evroligaškom nivou. Igra im se zasniva na De Kolou i Lovernju i tu nam preti najveća opasnost. Dobro smo radili tokom nedelje i bićemo spremni.

Vraćamo se u Arenu, se sme nikakva euforija da utiče na nas, znamo da to lako može da krene u pogrešnom pravcu. Pun fokus na teren, pa ćemo videti“ rekao je Nedović.

Kapije Beogradske Arene biće otvore dva sata pre početka utakmice, zbog velikih gužvi koje se očekuju, ali i detaljnih kontrola molimo sve naše pristalice da krenu ranije ka Areni!