Nema predaha, nakon Kaunasa crveno beli već sutra protiv Borca u Čačku (18h)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet nakon utakmice u u Kaunasu, kojom su otvorili mini ciklus u kome će odigrati 5 utakmica u rasponu do samo 10 dana okreću se utakmici 3.kola ABA lige.

Protivnik je Borac u Čačku, ekipa koja je odlično otvorila novu sezonu sa dve pobede. Ovo će biti 7. duel dva kluba u regionalnom takmičenju.

Utakmica Borac – Crvena zvezda Meridianbet igra se u nedelju od 18 časova u gotovo izvesno prepunoj dvorani Borca kraj Morave.

Obe ekipe otvorile su sezonu sa dve pobede, crveno beli trijumfima nad Igokeom i Cedevita Olimpijom, Borac pobedama nad Cibonom i Megom na Novom Beogradu.

Trener Duško Ivanović: „ Čeka nas teška utakmica, ne samo zbog toga što smo juče igrali meč u Kaunasu, već zbog rivala koji je odlično otvorio sezonu, koji je dobro vođen sa klupe, koji igra dobro, i koji će nakon uvodne dve pobede igrati rasterećeno, ali sa puno samopouzdanja. Moraćemo da odigramo dobru utakmicu, angažovano, uz dobru odbranu kako bi došli do bodova“

Dejan Davidovac: „ Noćas smo stigli iz Kaunasa, danas odradili trening oporavka a već sutra imamo novu utakmicu koja neće biti uopšte laka. Borac ove sezone ima iskusnu i dobru ekipu i to je pokazao i na parketu sa dve uvodne pobede. Pozivam i naše navijače da nam pruže podršku u nedelju, dvorana Borca je uvek bila dobar domaći teren i podrška za domaću ekipu“.

Odmah nakon utakmice u Čačku, ekipa se okreće i duplom kolu Evrolige i mečevima sa Monakom (sreda Beogradska Arena) i Virtusom (petak Bolonja).