Crveno beli spremni za Monako (sreda, 20 časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekuju u sredu ekipu Monaka u utakmici trećeg kola Evrolige.

Utakmica u Beogradskoj Areni igra se od 20 časova, a karte za ovaj meč puštene su u prodaju u ponedeljak. Cene i sve infromacije možete pronaći na linkovima našeg tiketing partnera

Interesovanje za ovu utakmicu je izuzetno veliko, a na raspolaganju je mali kontigent karata i za mesta pored terena (court seat) u trećem i četvrtom redu…

Crveno beli ovaj meč dočekuju u dobrom raspoloženju nakon pobede na neugodnom gostovanju u Čačku a treninzima se priključio i kapiten Branko Lazić.

Pred ovaj meč trener Duško Ivanović kaže: „Svaka utakmica Evrolige je bitna, naročito ova, nakon poraza u Kaunasu. Biće teško, protiv odlične ekipe koja je prema svim prognozama pre početka važila za favorita da ide na Fajnal for, koja ima izvanredan kvalitet. Nisu počeli baš dobro, ali zato će biti još opasniji. Moramo da budemo fokusirani i spremni za težak meč i verovatno 40 minuta ujednačene igre. Sigurno će igrati koncentrisano i snažno, pa i mi moramo tako. Košarka je sport gde 40 minuta mora da se igra, ne 35 ili 39. Moramo biti spremni, da igramo sa mnogo strpljenja. Monako igra izuzetno čvrsto u odbrani i kvalitetno u napadu. Ključ će biti naše strpljenje u napadu i odbrani.” rekao je Ivanović okupljenim novinarima u dvorani „Aleksandar Nikolić“ i napomenuo da će podrška publike i svih Zvezdaša i u sredu biti izuzetno važna:

Ta pomoć nam je uvek bila dodatni motiv, kako prošle sezone tako i na dosadašnjim utakmicama, igrači su davali više od sebe. Nadamo se da će i sutra biti tako, jer nam je potrebna”, zaključio je Ivanović.

Adam Hanga: „Vrlo teška utakmica je pred nama, znamo njihove kvalitete, imaju ogroman idnividualni kvalitet, mnogo igrača koji mogu da rešavaju situacije 1 na 1 i samim tim i utakmice. Roster i sastav je ostao gotov isti, nisu najbolje otvorili sezonu sa 0-2 i imaju pritisak da moraju da pobede. To je draž i lepota takmičenja u Evroligi. Svaka utakmica je bitna. Očigledno, za njih je to veoma važna utakmica, kao i za nas. Posle poraza u Evroligi, veoma je važno da ne izgubimo dve utakmice zaredom Naročito, ne smemo izgubiti utakmicu kod kuće, ali smo oduševljeni što ćemo narednu utakmicu igrati kod kuće pred našim navijačima“ rekao je Hanga.

Ekipa će na dan utakmice trenirati u Areni, a nakon utakmice sa Monakom, ekipa putuje u Bolonju u četvrtak nakon odrađenog treninga u Beogradu, preko Minhena.