Tesnom porazu od Monaka kumovao pad u završnici 76:82

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Monaka rezultatom  76:82 u 3. kolu Evrolige.
Pred 19 hiljada gledalaca najefikasniji kod crveno-belih bili su Gedraitis sa 20 i Nedović sa 15 poena.

Crveno-beli ovog puta nisu uspeli da odbrane domaći teren i upišu drugu pobedu, pa sada imaju skor 1-2.

Crvena zvezda Meridianbet izgubila je tesno od Monaka u utakmici u kojoj je bila ravnopravna do poslednjih pet minuta, a onda je dopustila protivniku seriju 13:2 i na kraju ipak pala bez drame.

U vrlo čvrstom meču u kojem su se ekipe čak 23 puta smenjivale u vođstvu, očekivalo se da će crveno-beli uspeti da uzvrate francuskom timu, ali to se nije dogodilo. Šabaz Nejpijer i Miloš Teodosić pogodili su samo po jednu trojku i zajedno šutirali 2/14 sa distance, Rokas Gidraitis je posle furioznog starta (4/4 za tri) stao u završnici, a u trenucima odluke Monako je iskoristio i to što u Zvezdinom reketu nije bio prvi skakač crveno-belih Džoel Bolomboj.

U pobedničkom sastavu dabl-dabl Majk Džejms je meč okončao  sa 18 poena i 11 asistencija. Isporatili su ga Alfa Dijalo sa 12, kao i Eli Okobo i Džon Braun sa po 11 poena. Kemba Voker je debi u Evroligi okončao sa dva poena.

Evroliga  3. kolo

CRVENA ZVEZDA – MONAKO 76:82 (23:14, 21:24, 19:26, 13:18)
Dvorana: Štark Arena (Beograd)
Sudije: Saša Pukl, Saulius Rasijs, Luka Kardum.

Crvena zvezda Meridianbet: Lazarević, Teodosić 3, Hanga 5, Davidovac 3, Motrović 6, Simonović 6 (5 sk), Nejpir 7, Tobi, Bolomboj 11, Ilić, Nedović 15 (6 as), Giedraitis 20.

Monako: Okobo 11 (5 sk, 5 as), Blosomgejm, Braun 11, Dijalo 12 (8 sk), Korneli 5, Žete, Voker 2, Motiejunas 9, Utara 6, Hol 8, Džejms 18 (11 as).

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović: „Mislim da je bilo egal do zadnja tri minuta, posle smo napravili kardinalane grešeke, posle kojih su oni poveli i posle nismo imali rešenja. Neću da tražim nikakvo opravdanje, nismo još uhvatili pravi ritam, nismo još došli u onu pravu formu, to nije neko pravilo. Monako je igrao sa kontaktom, imali su više mogućnosti da naprave faul, nisu napravili ni jedan, mi smo imali pet tako da nismo bili u mogućnost da igramo jaču odbranu u finišu meča”, rekao je Ivanović.

Ekipa u četvrtak putuje za Bolonju gde će u petak od 20.20 časova igrati protiv Virtusa.