Crvena zvezda pobedila u Železniku, novi trener Sferopulos krenuo pobedom

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP u Železniku rezultatom 83:72, u meču četvrtog kola ABA lige. Pred 3500 gledalaca u dvorani u Železniku, novi trener Janis Sferopulos tako je debitovao pobedom u kojoj je Miloš Teodosić uz 11 poena imao i 10 asistencija.

Senku na zalsuženu pobedu crveno-belih u kojoj je novi trener isporbao sve snage, bacila je povreda kapitena Branka Lazića u poslednjem minutu meča kada je naš kapiten dobio snažan udarac u revra.

ABA liga. 4. kolo:
FMP – Crvena zvezda 72:83
16:21, 17:20, 23:20, 16:22
Sudije: Igor Dragojević, Aleksandar Milojević, Krešimir Katić
Hala: Železnik FMP Arena 3000 gledalaca

Crveno-beli su tako zadržali maksimalan učinak u regionalnom prvenstvu (4-0).

Čvrsta utakmica koju su crveno-beli kontrolisali u većem delu, ali je FMP uspeo da u drugoj polovini treće četvrtine smanji, a onda početkom poslednje četvrtine i da povede povede.

Ekipa Crvene zvezde je ipak odbila nalet domaćina dobrom odbranom i serijom 10:0.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Miloš Teodosić, koji je imao dabl-dabl – 11 poena i 10 asistencija. Po 10 su ubacili Dejan Davidovac, Šabaz Nejpir, koji je imao i osam dodavanja, Dalibor Ilić (6sk) i Jago dos Santos (5as).

Crvena zvezda Meridianbet: Teodosić 11, Hanga 5, Davidovac 10, Mitrović 8, Lazić 7, Nejpir 10, Tobi 9, Bolomboj 1, Ilić 10, Gedraitis 7, Kuzmić /, Dos Santos 10

Janis Sferopulos: „Prvo pre nego što ću pričati o meču reći ću da mi je velika čast što sam trener tako velikog kluba kao što je Crvena zvezda. Želim da se zahvalim na tome predsedniku Čoviću i upravi. Desilo se jako brzo i želim da kažem da veoma poštujem gospodina Ivanovića koji je veliki trener i sjajna osoba. On je tim ostavio u jako dobroj situaciji.  U Crvenoj zvezdi moramo da se borimo za naš klub, a naši fanovi će nas podržavati u dobru i zlu. Želim da kažem da je teško igračima da se adaptiraju na novog trenera u toku sezone. Do sada smo samo jednom trenirali, a za sada sam jako zadovoljan svime što sam video. Prvo naporom i trudom, a drugo ofanzivnim delom igre. Jako sam srećan zbog 31 asistencije koju smo imali i ovako želimo da igramo. Uvek kao tim, ne kao individualci. Defanzivno mroamo da se poboljšamo, ali ćemo polako pokušavati da to promenimo. Još je rano pričati o adaptaciji tima na moju filozofiju” rekao je između ostalog novi trener Crvene zvezde Meridianbet nakonprve pobede na klupi našeg kluba.

Već u četvrtak ekipu očekuje utakmica 5.kola Evrolige sa Partizanom u Beogradskoj Areni.