Sferopulos ” Uz navijače, veća energija – sezona za nas kreće protiv Bajerna!”

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekaće Bajern u četvrtak od 18.30 časova u Beogradskoj Areni.

Crveno-beli su kao pripremu za taj meč već odradili u utorak prvi trening, a trener Janis Sferopulos izveo je u sredu u dvorani Basket City sve raspoložive igrače za vrlo važnu utakmicu koja očekuje crveno-bele!

Trener Janis Sferopulos obratio se brojnim novinarima i o ovoj utakmici rekao:

Moramo da imamo energiju od prvog do poslednjeg minuta. Moramo da se fokusiramo na sledećeg protivnika, na Bajern, ali sada je bitno da budemo konstantniji i da popravimo odbranu. Ne želim da dozvoljavamo toliko lakih poena, a što se tiče našeg napada, važno je da imamo timsku igru. Hvala i navijačima koji su uz nas iako nismo pobedili protiv najvećeg rivala”, kazao je Grk i pozvao svoje navijače na što bolju podršku.

“Taktički gledano, moramo bolje da igramo odbranu i svi moraju da shvate svoju ulogu. Polako gradimo tim i moramo da budemo konstantniji”, naglasio je Sferopulos koji je prekinuo sve spekulacije oko dolazaka i odlazaka igrača dodavši da „veruje aktuelnom igračkom sastavu koji je nekompletan od kada je došao u Crvenu zvezdu“.

Marko Simonović: „Energija nije bila kakvu smo želeli, bilo je tu dosta grešaka u odbrani. Trudimo se da to ispravimo, trener nam je rekao da zaboravimo ova dva meča i da naša sezona tek kreće. Nadam se pobedi i dobroj atmosferi. Nismo krenuli kako smo želeli, sigurno da postoji pritisak, ali sad igramo pred svojim navijačima. Pravo vreme da pokažemo reakciju i odigramo dobru utakmicu“ rekao je Simonović koji je takođe pozvao navijače da pruže podršku timu.

Podsećamo, da će uvertira za ovaj meč biti sjajna i priređuju je zajedničkim snagama KK Crvena zvezda i adidas: Retro Fan zona (ulaz Jug, nivo 200, Arena), koju navijači mogu posetiti već od 16:30 časova.

Sve koji budu došli očekuju zanimljiva takmičenja, dobra zabava, mogućnost da osvoje dres, majice, adidas patike (Rivarly, Forum low) ili potpisane memorabilije od strane igrača i mnoge druge vredne nagrade!

Kapije “Beogradske Arene” otvaraju se dva sata pre početka meča koji startuje u 18.30 časova, a trener Sferopulos odlučiće pred samu utakmicu da li će računati na Hangu i Nedovića koji nisu igrali u prethodnim mečevima zbog povreda( Hanga koleno,Nedović zadnja loža).