Misija uspela – Retro utakmica po prvi put uspešno organizovana u Beogradu!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ostvarili su važnu pobedu prošlog četvrtka u Beogradskoj Areni u utakmici sa minhenskim Bajernom.

Ta utakmica pokazala je sve ono što krasi Crvenu zvezdu danas: vernost naših navijača koji su ispunili Arenu i pomogli timu da dođe do cilja, kvalitet ekipe koja se borila i izborila za vrlo važna dva boda, ali i čvrstu vezu kluba sa našim globalnim partnerom kompanijom adidas sa kojom smo organizovali utakmicu koja je predstavljala nedeljnu „retro“ utakmicu i omaž slavnoj prošlosti našeg kluba, legendama Kluba, svetlim i najvećim momentima naše istorije.

Sve je počelo najavom u retro stilu, posterima koji su bili postavljeni na kultnim lokacijama u centru grada

Osnovna ideja Crvene zvezde i adidasa bila je da se kroz svojevrsni vremeplov prikaže kako je adidas ostavio uticaj na košarku kroz modele Superstar, Forum i Rivalry, a ujedno smo pokazali i delić stvari iz kolekcije KK Crvena zvezda i bogate istorije kluba.

Postavku su činili atraktivni košarkaški elementi sa 5 različitih aktivacija, na kojima su se svi posetioci takmičili i ulazili u “bubanj” za potencijalne nagrade koje su pripremili adidas i KKCZ. Glavne nagrade su bile dres KKCZ, rivalry i forum patike adidas, a pored toga navijači su osvojili i brojne druge rekvizite i poklone.

Plato na nivou 200 bio je ispunjen sat i po pre početka utakmice, a osim mnogih koji su želeli da se igraju i osvoje vredne nagrade, a po prvi put izložene su bile lopta iz pedesetih godina, rekviziti sa Malog Kalemegdana iz šezdesetih i sedamdesetih, dresovi Dabića iz 80/81, kao i dres iz sezone 72/73, koje su mnogi navijači bili u prilici po prvi put da vide uživo. Ujedno specijalni gost na ovom manifestaciji bio je i direktor Bajerna Marko Pešić.

Na terenu su takođe na led ekranima prikazani filmovi o istoriji kluba, kao i priče o legendarnim modelima adidas patika koje su se „preplitale“ kroz istoriju kluba…

U nastavku možete pogledati i video materijale i foto galeriju sa ove izuzetno uspešne akcije koja je po prvi put realizovana na ovim prostorima!