Crveno beli stigli u Zadar (nedelja 17 časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet doputovali su u subotu u Zadar gde ih u nedelju očekuje meč 7.kola regionalne lige.

Crveno-beli neće imati puno vremena za odmor u vrlo zgusnutom rasporedu koji ih čeka, nakon teške utakmice sa Barselonom u petak uveče.

Meč koji nosi i epitet jednog od derbija ove runde igra se u dvorani „Krešimir Ćosić“ sa početkom u 17 časova.

Trener Janis Sferopulos može da računa na sve igrače koje je imao na raspolaganju i protiv Barselone:

Igramo protiv tima koji igra dobru košarku. Imaju odličnu grupu igrača, uključujući i najkorisnijeg igrača ABA lige Božića. Moramo da budemo skoncentrisani i spremni da igramo našu najbolju košarku i to na obe strane terena“ rekao je Sferopulos.

Dejan Davidovac: „Očekuje nas ekipa koja ima kvalitet, koja ima domaći teren u pozitivnom smislu te reči i veliku podršku sa tribina. Imaju dobre rezultate, sačuvali su najkorisnijeg igrača lige u svojim redovima i sigurno žele dobar rezultat. Na nama je da se osvežimo, pripremimo i odigramo dobru utakmicu u nedelju uveče. Raspored nije lak, ali tako je kako jeste i moramo da se prilagodimo i dođemo do onoga što želimo a to je pobeda“ rekao je Davidovac.

Odmah po završetku meča u Zadru crveno-beli se vraćaju u Beograd, jer ih već u utorak očekuje i meč 8.kola Evrolige sa Fenerbahčeom, a duplo kolo i izuzetno naporan period od 6 dana sa 4 utakmice zatvaraju gostovanjem Olimpijakosu u Pireju.