Važna pobeda crveno belih u Zadru 81:74

Košarkaši Crvene zvezde u sklopu sedmog kola ABA lige savladali su Zadar sa 81:74.

Crveno-beli su posle ove pobede na učinku od šest trijumfa i jednom porazu, dok je Zadar na skoru od tri pobede i četiri poraza.

U prepunoj dvorani u Zadru trener crveno belih Janis Sferopulos jedino nije uvodio u igru Ognjena Kuzmića.

Vidljivo je bilo da je u ovom izuzetno teškom mini ciklusu od 4 utakmice u samo 6 dana želeo da rasporedi minutažu, a na kraju se čak 10 igrača upisalo u listu strelaca.

Najefikasniji kod crveno-belih bio je u nedelju uveče odlični Rokas Giedraitis sa 19 poena (11 u prvoj četvrtini). Jago Dos Santos je sve poene dao van linije 6,75 (4/6).

Pratio ih je Majk Tobi koji je uz osam poena uhvatio sedam skokova i imao tri blokade.

U ekipi Zadra se očekivano izdvojio Luka Božić sa dabl-dablom od 18 poena i 10 skokova.

Vrlo teško gostovanje koje je imalo uvertiru koja nije imala veze sa sportom, i bacila veliku ljagu na ovu utakmicu (uključujući i nekoliko uvredljivih i provokativnih transparenata tokom utakmice).

Nakon izjednačenog prvog poluvremena (43-45), košarkaši Crvene zvezde Meridianbet su ubacili u višu brzinu u trećoj deonici i ispostavilo se tada rešili utakmicu. Izgradili su ogromnu prednost od 16 poena, koja je narasla na maksimalnih plus 19 nakon trojke Jaga, a onda rutinski priveli utakmicu kraju bez obzira na nekoliko izgubljenih lopti u samom finišu.

CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET: Lazarević 3, Teodosić 6 (5as), Davidovac 7, Mitrović 8 (3sk), Nejpir 5, Tobi 8 (7sk), Bolomboj 7 (4sk), Ilić, Nedović 6 (6as), Gedraitis 19 (4sk), Kuzmić, Jago 12 (4as, 3sk)

Važna pobeda za naš tim koji se večeras vraća iz Zadra u Beograd a već sutra ima trening pred utakmicu Evrolige sa Fenerbahčeom koja je na programu u utorak od 20.45 u Beogradskoj Areni.