Vremena nema, ali će crveno beli biti spremni za Fenerbahče (utorak 20.45 časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dan nakon pobede na gostovanju u Zadru već su se našli na parketu Arene – vremena nema, već u utorak sledi novi izuzetno težak izazov, utakmica 8.kola Evrolige sa Fenerbahčeom.

Utakmica, kao prva u ovom „duplom kolu“ igra se od 20.45 časova u Beogradskoj Areni, a interesovanje za ovaj meč je izuzetno veliko.

Pred ovaj meč trener Janis Sferopulos koji ni u utorak nažalost neće moći da računa na tandem Lazić – Hanga obratio se brojnim novinarskim ekipama pred početak treninga:

Fenerbahče je tim koji je napravljen da ode na fajnal-for. Posle nekoliko utakmica zajedno moramo da igramo više u sistemu i da igramo dobru odbranu. Imaju igrače koji mogu da vas “ubiju” ako ih ne branite dobro. Što se tiče napada, moramo da igramo zajedno i pronađemo najbolja rešenja. Moramo da čitamo situacije i uzmemo ono što nam se pruža” rekao je grčki trener koji će u utorak moći da računa na Marka Simonovića. O gustom rasporedu i teškim izazovima koje su prošli, ali i slede u ovom mini ciklusu od 4 utakmice u samo 6 dana Sferopulos je rekao:

Svi ljudi koji rade u Zvezdi, igrači, treneri, staf… Znaju da ako ste u ovom klubu morate da se borite na svakoj utakmici. Moramo da damo maksimum da pobedimo. Ovako se spremamo i za sledeći meč, nije bitno šta se desilo na prethodnim mečevima, fokusirani smo na sledeći meč. Naprvićemo plan za sutra i da radimo na treningu, jasno definišemo prioritet i budemo spremni za Fenerbahče“ rekao je Sferopulos.

Dejan Davidovac: „Očekujemo tešku utakmicu. Fener je dobro popunjen imaju jak roster i imaju velika ambicije kao i svake godine. Imaju dobre individualce, pre svega moramo da zaustavimo njih. Igraju brzo sa puno čvrstine na šta takođe treba da obratimo pažnju”, rekao je Davidovac i osvrnuo se na zgusnut raspored:

“Kako je svima, tako je i nama. Sa te strane nema opravdanja, ali jesmo malo istrošeni psihički i fizički, pre svega zbog utakmice u Barseloni. Imali smo šansu da pobedimo utakmicu, a ta pobeda bi nam mnogo značila. Pa i gostovanje u Zadru na koje smo stigli direktno iz Barselone, pa smo se i tu istrošili malo, ali najvažnije je da smo pobedili utakmicu. Spremni dočekujemo Fener i to je to” rekao je Davidovac.

Karte za utakmicu Crvena zvezda Meridianbet – Fenerbahče u prodaji se nalaze od petka. Takođe, shodno sugestijama sa sastanka bezbednosti, mole se svi koji dolaze u Arenu u utorak da to učine nešto ranije zbog kontrola na ulazima. Istovremeno ovim putem apelujemo na sve da ponesu sezonske karte, zbog različith zloupotreba u prethodnom peridou!

Slike bar kodova  sezonske karte neće biti validan dokaz o posedovanju sezonske ulaznice KK Crvena zvezda Meridianbet!

Kapije Beogradske Arene biće otvorene dva sat pre početka utakmice u 18.45 časova.