Tesan poraz i odlični Gedraitis u Vitoriji

Košarkaši Baskonije su savladali Crvenu zvezdu u “Fernando Buesa” areni sa 87:85, u okviru 13. kola Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde Meridianbet koja je ponovo bila konkurentna i pala u završnici bio je Rokas Gedraitis koji je ubacio 24 poena, dok je Luka Mitrović imao lak 16 skokova, od toga 11 u fazi napada. Gedraitis koji je odigrao najbolji meč od dolaska u Beograd, promašio je težak šut na isteku utakmice koju je prethodno uveo u dramatičnu završnicu pogodjenom teškom trojkom.

Crveno-beli su zaostajali većim delom meča u Vitoriji, ali su dobrom igrom i većom energijom uspeli su da se vrate u meč tokom treće četvrtine, a potom su u dramatičnoj završnici poraženi od ekipe iz Vitorije.

Baskonija je trenutno sa osam pobeda i pet poraza, dok je Crvena zvezda sa skorom 4-9.
Baskonija – Crvena zvezda 87:85 (26:18 26:25, 15:19, 20:23)Dvorana: Buesa (Vitorija);
Sudije: Jakub Zamojski, Robert Viklicki, Stiv Bitner

Baskonija: Hauard 17, Manjon, Rajeste, Čijoza 2, Sedekerskis 18, Marinković 9, Miler-Mekintajer 4, Dijez 2, Rogkavopulos 14, Diop, Kocar 6, Moneke 15

Crvena zvezda Meridianbet: Teodosić 13 + 6as, Lazić 9, Nedović 7, Dos Santos 3, Lazarević 2, Davidovac, Mitrović 8 +16sk+7as, Giedraitis 24, Simonović, Tobi 5, Bolomboj 14, Ilić;

Janis Sferopulos: „Mislim da smo danas videli zanimljivu utakmicu. Bilo je zanimljivo za navijače. Borili smo se do kraja. Mislim da, očigledno, naša odbrana nije bila dobra u prvom poluvremenu. Problem je za nas kada ne krenemo dobro u odbrani. Dozvolili smo rivalu u drugom poluvremenu seriju od 10:0. Nismo odustali, bilo je neizvesno. Na kraju smo mi mogli da dobijemo, Baskonija je mogla da dobije, ali su mali detalji odlučili pobednika”.

Ekipa Crvene zvezde Meridianbet narednog četvrtka dočekuje ekipu Albe (Beogradska Arena 19 časova).