Crvena zvezda sjajnom završnicom stigla do pobede nad Megom

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su u ponedeljak uveče Megu u utakmici 11. kola ABA lige rezultatom 88:98

Crveno beli su nakon ovog trijumfa sačuvali prvo mesto sa deset pobeda iz 11 mečeva, dok Mega ima skor 5-6.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde Meridianbet koja je meč zatvorila serijom 18-5 bio je Nedović sa 23 poena, dok je sjajni Teodosić meč završio sa 21. poenom uz po 5 skokova i asistencija. Treba istaći i sjajnu reakciju Džoela Bolomboja koji je u važnom trenutku izblokirao rivala na ziceru i ispostavilo se pokrenuo seriju crveno belih u kojoj su učestvovali Teodosić i Davidovac.

Mega je bolje otvorila meč i igrajući u brzom ritmu stekla prednost (22:14) i dobila prvu četvrtinu sa 27:22

U drugoj četvrtini crveno beli su odigrali čvršće u odbrani, a nakon dve vezane trojke Nedovića i poveli i otišli na odmor sa 40:48.

Mega se na krilima Nikole Topića vratila u trećoj deonici i povela 70:68, i rezultatska klackalica viđena je do rezultata 83:80, kada su crveno beli zaigrali mnogo bolje napravili seriju i zabeležili izuzetno važnu pobedu.

U narednom kolu crveno-beli gostuju u Podgorici Studentskom centru nakon utakmice sa Albom koja je na programu u četvrtak. Meč u Podogorici igra se od 17 sati.

KK Crvena zvezda Meridianbet: Lazarević 2, Teodosić 21+5+5, Davidovac 7, Mitrović 8, Lazić 5, Simonović 8, Nejpir, Tobi 2, Bolomboj 12, Nedović 23+6sk+as, Giedraitis 3, Dos Santos 7;

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Janis Sferopulos:“Želim da čestitam svojim igračima na pobedi. Ovo je važna pobeda za nas, znamo da je Mega talentovan tim. Mladi su i puni entuzijazma. Ako ne dođete spremni da odigrate čvrstu utakmicu, možete vrlo lako da izgubite. Ovo je važna pobeda za nas i mislim da smo odigrali dobar deo meča, osim početka prvog i drugog poluvremena, onako kako bismo voleli. Na kraju, pokazali smo karakter, odigrali dobru odbranu u poslednjoj četvrtini. I odigrali smo dobru odbranu i napad i postigli 30 poena. Nije bilo lako, jer smo došli iz duple nedelje u Evroligi. I zbog toga je ova pobeda toliko važna”, istakao je Sferopulos.