Luka Mitrović ispisao istoriju u Vitoriji, novi rekord “pada” u četvrtak

Centar Crvene zvezde Meridianbet Luka Mitrović ostvario je u petak u Vitoriji jedan od najboljih individualnih učinaka u istoriji ovog takmičenja, pošto je na utakmici sa Baskonijom imao čak 11 ofanzivnih skokova, što je drugi najboji učinak u ovom segmentu u 20-godišnjoj istoriji ovog takmičenja!

Za 20 godina koliko se igra Evroliga, samo je jedan igrač, još jedan Srbin, imao bolji učinak, Nikola Milutinov koji je imao 16 uhvaćenih lopti u napadu.

Osim ovog podatka Luka Mitrović je trenutno najbolji ofanzivni skakač u celoj ligi sa preko 3 uhvaćene lopte u napadu po meču (3.2) i u 10 najboljih skakača Evrolige sa preko 6 uhvaćenih lopti po utakmici.

Ujedno KK Crvena zvezda Meridinabet je trenutno drugi najbolji tim lige po broju uhvaćenih lopti u napadu (13.3 po utakmici) i jedan od najboljih skakački timova lige.

Podsetimo, još jedan bivši igrač Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Stefan Jović i dalje je suvlasnik rekorda Evrolige po broju asistencija (19) koji je postavio igrajući u našem dresu utakmicu sa Bajernom u Minhenu.

Luka Mitrović igra u dresu svoje Crvene zvezde osmu sezonu i u tom periodu je na 421 utakmici ubacio 3.108 poena. U Evroligi magičnu granicu od 1000 poena preskočiće u četvrtak na utakmici sa Albom (trenutno na 999 poena) igrajući svoju ukupno 138. utakmicu u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Luka je ove sezone predvodnik crveno-belih u Evroligi, gde prosečno beleži 11.2 poena, 6.1 skokova i indeks koristnosti preko 15!

Energija sa tribina je neophodna crveno-belima kako bi upisali još jednu ponedu n domaćem parketu. Dođite i pomozite ekipi da u četvrtak protiv nemačkog predstavnika dođu do nove pobede u Evroligi!

Utakmica Crvena zvezda Meridianbet – ALBA igra se u četvrtak od 19 časova u Beogradskoj Areni, a karte za ovu utakmicu, kaoi  sledeću protiv Reala takođe u Beogradu puštene su u ponedeljak u prodaju.