Sigurna pobeda crveno belih za kraj prvog kruga i 12-1

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Split 89:67 u 13. kolu ABA lige.

Crveno-beli su bez velikih problema i u laganom ritmu u punoj dvorani u Železniku i slavili protiv Splićana čime su upisali 12. trijumf u regionalnom takmičenju i „prvi krug“ završili sa samo jednim porazom.

Crveno bele su predvodili večeras sjajni Majka Tobija kome se priključio i Luka Mitrović.

Majk Tobi je nakon odlične utakmice protiv Makabija, odigrao odlično i u Železniku i meč završio sa 24 poena i šest asistencija, a na pravi način ga je ispratio Mitrović, koji je zabeležio 14 koševa i šest skokova.

Dvocifren je bioi Nemanja Nedović, koji je imao 11 poena, dok je Marko Simonović dodao 10.

U poraženom timu Splita najbolju partiju imao je Šenon Šorter sa 17 poena.

U narednom kolu koje obeležava početak druge faze crveno beli naredne subote 30.12.2023.godine dočekuju ekipu Igokee.

Trener Janis Sferopulos: “Čestitam igračima, koji su bili ozbiljni sve vreme. Bili smo dobri i ofanzivno i defanzivno, zadovoljan sam načinom na koji su odigrali svih 40 minuta. Zadovoljan sam i pojedničnim partijama nekih igrača, pre svega Simonovića, koji je pokazao da raste i Lazerevića, koji je odigrao dobro posle izvesnog vremena. Gilepsi je odigrao prvi meč, nije lako za njega, ali sam zadovoljan kako je igrao. Čestitam svima koji večeras slave Badnje veče”, rekao je Sferopulos i dodao:

Zvezda je ovaj duel igrala bez Miloša Teodosića i Džoela Bolomboja, a Sferopulos je komentarisao i nastupe Jaga Santosa.

Odmorili smo Teodosića i Bolomboja, razigrali nekoliko igrača, odigrali dobar meč i sa dosta samopouzdanja čekamo iskušenja koja slede. Jago? On je mlad igrač, ima oscilacija, prvi put igra na ovom nivou i klub u kom je takav vrsta pritiska, ali ja sam zadovoljan onim što pruža na parketu”, istakao je Sferopulos i dodao da Zvezda prati situaciju na “košarkaškoj pijaci”.

Pratimo situaciju na tržištu, angažovaćemo igrača, ali samo pod uslovom da može da bude pojačanje za ekipu. Nećemo dovoditi igrače, samo da bi povećali njihov broj u timu. Verujem u momke koje imam na raspolaganju. Sigurno nećemo žuriti”, zaključio je trener crveno belih koji u sredu putuju u Atinu na meč sa Panatinaikosom.