Zaslužen poraz u Atini

Košarkaši Crvene zvezde su poraženi od Panatinaikosa u “OAKA” areni, rezultatom 82:65, u okviru 17. kola Evrolige.

Crveno-beli su ostali na 15. poziciji u elitnom takmičenju sa 6 pobeda i 11 poraza, sa druge strane Panatinaikos je na četvrtom mestu sa skorom 10-7.

Najraspoloženiji u pobedi Panatinaikosa koji je potpuno zasluženo stigao do bodova jer je vodio od početka do kraja meča, bio je Dinos Mitoglu sa 15 poena i pet skokova, pratio ga je Džeremi Grant sa 14 poena i tri skoka.

Sa druge strane, kod Zvezde se istakao Džoel Bolomboj sa 15 poena i pet skokova, Nemanja Nedović je završio meč sa istim učinkom, a dvocifreni su bili još Luka Mitrović ) koji je doživeo lakšu povredu tokom meča) i Jago Dos Santos sa po 12 poena.

Crveno bele koji su odigrali ravnopravno prvo poluvreme, osim hendikepa i nedostatka Mitrovića u drugom delu, nije služio ni šut sa distance jer su meč završili sa samo 4 ubačene trojke iz 25 pokušaja.

Trener Janis Sferopulos: „Čestitam Panatinaikosu na pobedi. Bili su bolji od nas tokom cele utakmice. Bilo nam je važno da ostanemo u igri do kraja. Bilo je perioda kada nismo igrali dobro ni u odbrani ni u napadu. Bili smo spori u donošenju odluka, nismo imali jasan plan. Imali smo 14 izgubljenih lopti i 12 asistencija. Nije dovoljno, posebno kad igrate u gostima. Prišli smo na -8, ali nismo mogli više od toga. Trebalo je da napravimo dve dobre odbrane i dva dobra napada, nismo to uradili i utakmica je završena tako kako je završena. Završili smo prvi deo sezone, ima još jedna. Moramo da se borimo, utakmicu po utakmicu“ rekao je trener crveno belih na konferenciji za medije u Atini.

Ekipa se iz Grčke vraća u petak u ranim popodnevnim časovima, i odmah odlazi na trening jer već u subotu kalendarsku godinu završavaju utakmicom sa Igokeom u hali Aleksandar Nikolić.