Crvena zvezda Meridianbet spremna i na krilima velike pobede čeka utakmicu sa Partizanom

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet doputovali su u sredu oko 14 časova iz Istanbula i odmah se uputili na trening jer vremena za odmor nema.

Crveno bele već u četvrtak očekuje meč 19.kola utakmica sa Partizanom koja se igra od 20 časova u Beogradskoj Areni..

Odmah po dolasku iz Turske gde su igrači Crvene zvezde Meridianbet izvojevali veliku pobedu pred novinare su izašli trener Janis Sferopulos, kapiten i rekorder po broju odigranih derbija Branko Lazić, kao i Adam Hanga i Rokas Gedraitis.

Janis Sferopulos: „Derbi je uvek derbi. Veoma važna utakmica za nas, igramo pred našim navijačima. Očekujemo tešku utakmicu, nezavisno od toga kako ste igrali pre, nezavisno u kakvom stanju dolaze timovi, ovo su jedinstvene utakmice. Imamo igrače koji znaju da igraju ovakve utakmice i moramo da budemo spremni fizički i psihički da se borimo za pobedu.Ne brojimo samo pobede, zato što su utakmice u Evroligi od velikog značaja. Pobedili smo juče i želimo da tako nastavimo. Ne želim da upirem prstom igre, naročito ne na stanje na tabeli u Evroligi, važno je kako se mi osećamo i da pobedimo utakmicu” rekao je grčki trener.

Branko Lazić: „Sigurno da neće biti lako, ali naša najveća prednost će biti što ćemo igrati pred našim navijačima, koji će prema svim najavama doći u velikom broju. Značiće nam mnogo i pobeda nad Fenerbahčeom. Idemo na pobedu, da nastavimo sa ritmom dobrih igara i siguran sam da će to, uz naše navijače, biti dovoljno da dođemo do trijumfa

Rokas Gedraitis: “Pred našim navijačima očekivanja su uvek da pobedimo. Znaju kako da te napumpaju dobrom energijom, tako da je lakše igrati kada ste pred svojom publikom. Nadam se da ćemo to moći da nagradimo. Moramo da igramo najbolje što umemo, držimo se zajedno, kao protiv Fenerbahčea, verujemo jedni u drugi sve će biti dobro” rekao je Litvanac koji je dao važan doprinos velikoj pobedi u Istanbulu.

Nakon utakmice sa Partizanom, crveno beli već u petak putuju u Ljubljanu gde ih već u subotu očekuje meč 15.kola ABA lige sa Cedevita Olimpijom.