Poraz preumorne Crvene zvezde u Ljubljani

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet poraženi su u 15. kolu ABA lige u duelu protiv Cedevita Olimpije rezultatom 96:86 (23:21, 26:16, 21:28, 26:21)

Ekipa Cedevita Olimpije zasluženo je došla do bodova, ali utakmica u dvorani „Tivoli“ očigledan je primer premora jedne ekipe koja je odigrala tri izuzetno teška meča u rasponu od samo 5 dana!

Crveno beli koji su igrali bez Mitrovića i Topića, vidno umorni dobro su otvorili utakmicu, na kraju prve deonice bilo je 23-21 za domaćina i onda potpuno stali bez poena u prvih 6 minuta druge deonice…

Slovenački predstavnik je sa više energije ušao u ovaj meč i na kraju zasluženo slavio, tako prekinuvši mini niz od tri uzastopne pobede crveno-belih u svim takmičenjima.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde koja je u jednom trenutku imala ogroman deficit, pa se vratila do minus 3, bili su Dos Santos koji je meč završio sa 23 poena i četiri asistencije. Identičan poenterski učinak je imao i Nemanja Nedović, dok je Rokas Gedraitis bio jedini još dvocifren sa 17 poena.

Trener Janis Sferopulos: „Čestitao bih Cedevita Olimpiji na pobedi. Igrali su sa više energije. Bilo je jasno da kada dozvolite protivniku da postigne 96 poena, da ste u problemu i da je teško pobediti. Mi smo postigli 86 poena na strani, ali naša odbrana nije bila dovoljna. Za mene je ovo posledica rasporeda koji imamo. Igrali smo tri utakmice u pet dana, dva putovanja u ovih pet dana. Kao što shvatate, trudimo se da damo svoje najbolje. Nažalost, to nije bilo dovoljno. U NBA ovo zovu ‘raspored porazi‘. Za nas je to takav poraz. Nastavljamo, još uvek smo prvi u ABA ligi. Imamo dobar momentum u Evroligi.” rekao je trener crveno belih koji se već večeras vraćaju u Beograd kako bi proveli Božićne praznike sa porodicama, a već u ponedeljak ekipa putuje u Lion na prvi meč novog duplog kola.

Crvena zvezda Meridianbet i dalje je prva na tabeli sa skorom 13-2, prvi pratioci imaju po 4 poraza.