Beogradski derbi u Evroligi privukao pažnju svetskih medija

Dok se KK Crvena zvezda Meridianbet intenzivno priprema za nastavak paklenog ritma i još jednog duplog kola Evrolige, odjeci ’’večitog derbija’’, onog četvrtog evroligaškog u istoriji su gotovo jednako snažni.

Sam pogled na crveno-belu ’’Štark arenu’’ bio je utisak za sebe. Ne samo za one koji su imali tu čast i privilegiju da uživo prisustvuju istinskom spektaklu koji su režirali Zvezdini navijači, a kao glavni akteri nepogrešivo sproveli u delo crveno-beli košarkaši. Taj crveno-beli talas koji je kreiran sa tribina nosio je energiju koja se uvukla pod kožu svakom koji je imao to vredno parče karte sa događaja za pamćenje. Bila je to rekordna poseta ako govorimo o celokupnom toku dosadašnje sezone 2023/2024 u Evroligi. 20.143 predstavnika najboljih navijača na svetu pevalo je kao jedan, a tu jedinstvenu sliku kakvu samo crveno-bela porodica može da pošalje u svet pogledalo je 32 odsto tržišta koje je pratilo utakmicu putem malih ekrana.

U vreme kada društvene mreže dominiraju gotovo neverovatno zvuči činjenica da je više od 45 miliona pregleda širom sveta sakupio sadržaj koji su KK Crvena zvezda Meridianbet, Zvanični kanal Evrolige, ESPN, Blacher Report… i druge brojne platforme plasirali putem svojih kanala.

Jedno je sigurno i brojke pokazuju da se u četvrtak 04.01.2024. ispisala još jedna stranica istorije velikog rivalstva. Crveno-bela arena obišla je svet!