Baskonija gost Crvene zvezde Meridianbet u punoj Areni (izjave),

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekuju u četvrtak ekipu Baskonije u utakmici 22.kola Evrolige.

Utakmica se igra u “Beogradskoj Areni” sa početkom u 19 časova, a interesovanje za ovaj meč je ogromno. Inicijalni kontigent dnevnih karata koje su puštene u prodaju petak je rasprodata, a dodatni je pušten u prodaju u utorak.

Pred ovaj meč trener Janis Sferopulos ne može da računa na Nikolu Topića I Nemanju Nedovića, dok je u Beograd u utorak stigao Džavonte Smart.

U prvom meču ove sezone Baskonija je pobedila u Vitoriji 87:85.

Pred ovaj meč, trener Janis Sferopulos okupljenim novinarima na treningu u Areni rekao je sledeće: “Igramo protiv tima koji igra veoma dobro i ima odlične rezultate na strani. Moramo da budemo fokusirani, ako ne pristupimo meču na pravi način onda ćemo imati problema. Želimo da budemo spremni za čvrstu utakmicu. Imaju igrače koji mogu da nam naprave probleme, ne samo Hauarda. Igrači sa klupe mogu da im ponude rešenja i moramo da im se suprostavimo kao timu, a ne samo pojedincima”

Stefan Lazarević: “Dolazi nam ekipa koja igra veoma dobro ove sezone, ima dobar učinak i kod kuće i na strani. Igraju dobro u tranziciji i čini se da nema razlike da li su kod kuće ili u gostima i zato od njih preti takva opasnost. Mi smo na našem terenu i od prvog minuta moramo da budemo fokusirani da ispunimo zadatke, kako bi došli do nekog pozitivnog rezultata”

Kapije Beogradske Arene otvaraju se 2 sata pre početka utakmice.