Crveno beli bez Teodosića u Berlinu (četvrtak, 20 časova) izjave

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet odradili su trening u Beogradskoj Areni nakon koga su se uputili ka Berlinu, gde ih u četvrtak očekuje utakmica 23. kola Evrolige sa Albom.

Crveno-beli će u ovoj utakmici biti oslabljeni, pošto na put ne ide Miloš Teodosić, dok će o statusu Nemanje Nedovića, koji putuje sa ekipom u Nemačku, odlučiti trener Sferopulos, neposredno pred početak utakmice:

Teodosić neće igrati, nije spreman, Nedović je takođe prvi put trenirao, on će putovati, ali će odluka biti na dan utakmice, ne verujem da će biti sto odsto spreman, dok će Nikola Topić početi da trči u narednih nekoliko dana“ rekao je trener crveno-belih i okrenuo se utakmici i narednom protivniku:

Igramo protiv tima koji se kod kuće trudi da igra u visokom ritmu, tako da, moramo da kontrolišem ritam meča, igramo svoju igru u napadu i odbrani. Suočićemo se sa timom koji je mnogo puta pokazao kvalitet, pokazao da se bori i da igra sa mnogo entuzijazma. Moramo da se prilagodimo i da budemo spremni da se borimo za svaku loptu” rekao je Sferopulos nakon toga upitan za prilagođavanje Džavontea Smarta:

Ima pravi mentalitet, daje nam mnogo i defanzivo i ofanzivno, spreman je da igra, ovo mu je prvi put van Amerike, sve je drugačije u odnosu na šta je navikao, mora da se prilagodi, ali veoma sam srećan zbog toga koliko se prilagođava i mislim da treba da mu damo malo vremena i biće sjajan“ rekao je trener crveno belih.

Branko Lazić: “Biće to izuzetno fizički i energetski zahtevna utakmica, Alba godinama igra tako, sa mnogo trčanja i u napadu i u odbrani, tako je bilo i u prošlom meču, mora se uložiti mnogo energije. Mi moramo da gledamo ispred sebe, idemo da pružimo dobru partiju i možda će nas taj pritisak naterati da se još više motivišemo i napravimo pobedu koja nam je preko potrebna u ovom delu sezone” rekao je Lazić.

Ekipa Crvene zvezde Meridianbet u prvom meču dva tima u Beogradu slavila je 14.12.2023. godine rezultatom 85:71 u okviru 14. kola.

Crveno-beli se odmah nakon utakmice u Berlinu vraćaju za Beograd i počinju pripreme za meč ABA lige sa Partizanom koji je na programu u nedelju, kao i za predstojeće duplo kolo Evrolige.