Zvezdaši čestitali školsku slavu đacima OŠ Sveti Sava

Sportsko društvo Crvena zvezda je nastavilo sa projektom „Ja sam zvezdaš ćirilicom pišem, za Zvezdu navijam, za Zvezdu dišem“ u okviru kojeg je posetilo OŠ „Sveti Sava“ i promovisalo zvanični kalendar za 2024. godinu.

Promocija kalendara Sportskog društva Crvena zvezda pod nazivom „Ja sam godine proveo sa tobom“ za 2024. godinu održana je je u petak u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Beogradu u prisustvu đaka ove škole i sportista Crvene zvezde.

Učenici su gromkim aplauzom pozdravili Zvezdine asove, košarkaša Dalibora Ilića, odbojkašice Jelenu Stojić i Anu Jakšić, odbojkaša Dušana Nikolića, džudistkinju Milicu Žabić, džudistu Vasilija Grujičića, rukometašice Saru Garović i Leposavu Glušicu, rukometaša Draška Nenadića, vaterpolistkinju Tijanu Lukić, vaterpolistu Dušana Markovića, atletičara Strahinju Jovančevića, veslače Dušana Slavnića i Viktora Pivača, karatistkinju Emiliju Antanasijević i mačevaoca Veljka Ćuka, kao i legendarnog fudbalera i četvrtu Zvezdinu zvezdu, Vladimira Petrovića Pižona.

Učenici OŠ „Sveti Sava“ su ovom prilikom posvetili pesme i sastave svojoj Crvenoj zevzdi, a najbolji radovi su nagrađeni. Prigodne poklone nagrađenim đacima Stefanu Srećkoviću (IV/5), Dunji i Jovanu Đokiću (III/4) i Filipu Zelčevu (IV/1) uručio je Vladimir Petrović Pižon, legenda Crvene zvezde.

Ја сам звездаш, ћирилицом пишем

Црвене је боје наша звездана бригада
и сваки се звездаш титулама нада.
До победе доћи за Звезду је лако,
јер наши играчи боре се баш јако.

Не знам зашто Земља око Сунца жури,
али знам како се храбро по терену јури.
Знам да волим тим и за Звезду дишем,
и зато јој ову песму ћирилицом пишем.

Србија је земља правих хероја и славе,
у Србији се цене само ствари праве.
Знање, спорт, другарство наши су мотиви,
са Звездом у срцу најбоље се живи!

Филип Зелчев IV1

U ime svih sportista Crvene zvezde govorio je košarkaš Dalibor Ilić.

Želeo bih ovom prilikom u ime svih sportista Crvene zvezde da vam čestitam predstojeću slavu i da vam poželim mnogo uspeha u 2024. godini. Dragi đaci, imam poruku za vas, a to je da nastavite da što više pišete ćirilicom i da navijate za Crvenu zvezdu – poručio je Ilić.

Sportisti Crvene zvezde su potom, uz zvuke himne SD Crvena zvezda, podelili učenicima kalendare „Ja sam godine proveo sa tobom“, a potom su napravili zajedničku fotografiju za uspomenu na ovaj događaj.