Novo druženje KK Crvena zvezda i sportista Specijalne Olimpijade Srbije

KK Crvena zvezda Meridianbet i Specijalna Olimpijada Srbije koji imaju sada već decenijsku uspešnu saradnju nastavili su i u 2024. godini svoje zajedničke akcije i aktivnosti.

Ovoga puta Dvorana Basket Lend ponovo je okupila dečake i devojčice iz Specijalne Olimpijade Srbije koji su imali najbolje moguće drugare i mentora na treningu, u okviru novog društveno-odgovornog projekta „Together we grow“ i to u susret utakmica „One Team week“ koje predstoje.

Ambasador KK Crvena zvezda Meridianbet i ovoga puta bio je naš Stefan Lazarević koji se i družio sa našim drugarima iz Specijalne Olimpijade, kao i trener mlađih selekcija KK Crvena zvezda i „One Team“ trener Nebojša Stanojević. Oni su kroz igrice, vežbe i trening na još jedan način želeli da približe košarkašku igru ovoj deci koji su na mnogo načina veliki borci:

’’Za mene ovo više nije nova uloga, One Team ambasador. Ovo je zaista  jedinstveno iskustvo. Mnogo je lep osećaj družiti se sa dečacima i devojčicama koji su pravi borci i zaista primer za sve nas. Njihova ogromna ljubav i strast prema košarci, igri, način na koji se zabavljaju je jedinstvena. Ovo su stvari kroz koje mi možemo da pošaljemo jaku poruku i utičemo na društvo, a naravno  radujem se i novim druženjima sa našim drugarima”, rekao je naš prvotimac Stefan Lazarević.

Sam trening je bio veoma intenzivan, dečaci i devojčice su pokazali zavidan nivo znanja, ali i želje da nauče nešto novo od košarkaške igre, a Stefan i treneri su pored košarkaških imali zadatak da kroz vežbice i priču jačaju socijalne veštine naših polaznika programa “Together We Grow”, koji realizujemo u saradnji sa Evroligom.

Direktor Specijalne Olimpijade Srbije Saša Stanojević sada već sa sigurnošću može da istakne da je rast ove akcije vidljiv svakom akcijom i da je svake sezone sve bitniji za inkluziju ove dece u naše društvo:

U okviru projekta Evrolige “OneTeam”, KK Crvena zvezda i Specijalna Olimpijada Srbije već 10 godina imaju uspešnu saradnju i veliko nam je zadovoljstvo i zahvalni smo što smo partneri u ovom projektu. Od izuzetnog značaja je podrška koju Klub daje našim košarkaška tokom cele godine i to kroz različite akcije, kao što su radionice i pokazni treninzi i time pokazuje svoju veličinu, ali i društvenu odgovornost na visokom nivou. Ta podrška traje punu deceniju prema sportistima Specijalne Olimpijade Srbije. Treba istaći da smo i ove godine imali podršku od strane crveno-belih i njihovog ambasadora Stefana Lazarevića koji je iskoristio priliku, uspeo da odvoji malo vremena za nas u veoma teškom rasporedu, druži se sa našim sportistima i podeli poklon paketiće koje je pripremio takođe naš dugogodišnji partner IDEA.

Naše košarkaše videćete i na terenu Beogradske Arene vrlo brzo tokom utakmice „One Team“ nedelje koja nam predstoji, na utakmici protiv Valensije, u utorak 30. januara.

Kako je izgledalo druženje možete pogledati: