Crvena zvezda Meridianbet pred punim tribinama na Barselonu (izjave)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet nakon velike pobede nad Valensijom, pripremaju se za novi spektakl i utakmicu sa Barselonom.

Taj meč na programu je u petak do 20 časova u Beogradskoj Areni, a interesovanje za tu utakmicu je izuzetno veliko.

KK Crvena zvezda Meridianbet pustio je u prodaju karte za ovu utakmicu prošle srede 24.01.2024.godine a kapacitet dvorane za meč sa Barselonom je skoro rasprodat.

Zbog toga, dobrih igara crveno belih u prethodnom periodu, važnih pobeda, utakmica sa Barselonom u okviru 25.kola Evrolige „miriše“ na još jedan nezaboravan spektakl sa prepunim tribinama u kome crveno beli traže novu pobedu:

Igramo protiv kvalitetnog protivnika. Znamo koliko je Barselona opasna kao ekipa. Imaju mnogo igrača koji mogu da igraju na najvišem nivou. Zato moramo biti veoma koncentrisani da bismo sledili naš plan da pokušamo da im u oba pravca pravimo probleme. Potrebno je da čitamo igru i da se suprostavimo kao tim, jer oni ima veliki broj kvalitetnih igrača, pa ako se fokusiramo na dva ili tri, uvek može neko da iskoči i zada smrotnosni udarac”, rekao je trener crveno belih Janis Sferopulos brojnim novinarima na treningu u Beogradskoj Areni.

U prethodnoj utakmici, crveno beli su bili vrlo blizu pobede u Blau Grani:

Imali smo nekoliko loših trenutaka koji su im omogućili da steknu dvocifrenu prednost. Ali posle toga smo se vratili dva puta, i bili smo u igri do poslednjih sekundi. Mislim da smo sada spremniji da sledimo plan, i to je najvažnije. Ta utakmica je bila rano u mojim danima u Crvenoj zvezdi. Zato sada mislim da su naši igrači spremniji da slede plan i budu mnogo bolji i dosledniji u ovoj četrdesetominutnoj utakmici”.

Adam Hanga: „Još jedna dupla nedelja, igramo protiv još jednog španskog tima, stil igre im je manje-više isti. Igramo protiv tima koji je u vrhu Evrolige na tabeli, imaju sjajnu sezonu, iako je mnogo ljudi sumnjalo u njih posle smene trenera. Za sada imaju odličnu sezonu, biće ovo veoma težak izazov. Imali smo priliku da se odmorimo, imali smo jedan dan više, a oni su igrali juče, danas treba da treniraju…“, istakao je Hanga.

Crvena zvezda Meridianbet – FC Barselona (petak, 20 časova, Beogradska Arena).