Crveno beli možda nekompletni, ali motivisani dočekuju Žalgiris

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekuju u petak ekipu Žalgirisa u utakmici 26.kola Evrolige.

Crveno beli ulaze u ovu utakmicu nakon poraza u Podgorici koji nije kompromitovao poziciju na tabeli ABA lige, ali nakon te utakmice naš tim sigurno motivisan ulazi u meč u kome bi eventualnom pobedom i dalje bio u poziciji da se bori do samog kraja za što bolji plasman u Evroligi.

Trener Janis Sferopulos na ovom meču protiv tima koji igra sve bolje, neće moći da računa na Nikolu Topića koji se uspešno oporavlja, dok je pod velikim znakom pitanja nastup Miloša Teodosića i Branka Lazića:

Stiže nam Žalgiris koji je u odličnom raspoloženju i ritmu. Pobedili su tri od poslednje četiri utakmice, što se nas tiče moramo da budemo koncentrisani da pre svega igramo dobru odbranu i iz iste kontrolišemo utakmicu. U napadu moramo da čitamo šta će oni igrati u odbrani i budemo pametni. Učiniće sve da nam otežaju, dosta drugačije igraju nego u prvom delu sezone, zato mi moramo da budemo pametni i izvučemo maksimum. Kada dođe do promene trenera, uvek se igrači više potrude kako bi se dokazali. Verujem da Žalgiris sada igra sa više energije, defanzivno su čvršći, u napadu pokušavaju da igraju jednostavno, ali efikasno i sa dobrim protokom lopte“ rekao je trener Crvene zvezde Meridianbet.

Luka Mitrović: “Ekipa Žalgirisa se nalazi u izvrsnoj formi, zabeležili su neke velike pobede, u izvrsnoj su formi. Igraju dosta bolje od promene trenera, duži nis godina su prepoznatljivi po čvrstoj igri, vojničkoj disciplini u igri. Čeka nas izuzetno važan fizički i taktički meč. Afmosfera u našoj ekipi je dobra, ne bi trebalo da je poljulja jedan ili dva poraza koji su sastavni deo svake sezone. Neki porazi te dodatno motivišu, pregrupišu i motivisaniji dočekujemo sutrašnju utakmicu”.

Utakmica Crvena zvezda Meridianbet – Žalgiris igra se u petak od 20 sati, već dva dana kasnije crveno bele očekuje i meč ABA lige protiv Zadra na istom mestu u Areni od 19 sati.