Rutinska pobeda Crvene zvezde Meridanbet nad Zadrom

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedili su rutinski ekipu Zadra rezultatom 93:54 u utakmici 20.kola ABA lige.

Crveno-beli su vrlo sigurnom igrom od starta meča stekli veliku prednost  (na kraju prve deonice 31:12) i stavili do znanja da žele da osvoje važne bodove pred tronedeljnu pauzu u regionalnom takmičenju i početak Kupa Radivoja Koraća.

Sjajna igra našeg tima nastavljena je i u drugoj deonici, pa je rezultat posle prvog poluvremena bio 53:22. Gde su stali u prvom, nastavili su u drugom. Nisu igrači Zvezde niti u jednom momentu dozvolili gostima da im se približe, pa su na kraju rutinski slavili rezultatom 93:54.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde Meridianbet bio je Džavonte Smart sa 15 poena, 13 je dodao Jago, dok je Džoel Bolomboj ubacio 11. U našem timu su dvocifreni još bili i Luka Mitrović i Stefan Lazarević sa po 10 poena.

Trener Janis Sferopulos odmarao je na ovoj utakmici Miloša Teodosića i kapitena Branka Lazića koji se oporavljaju od povreda, u sastavu nije bilo ni Nikole Topića koji se uskoro vraća punim treninzima, a po prvi put u Beogradu zvanično kao igrač našeg kluba bio je pored klupe i Trej Tompkins.

Na kraju, nakon zaslužene pobede, publika je aplauzom ispratila naš tim (večerašnju utakmicu pratilo je nešto manje od četiri hiljade gledalaca).

Crvena zvezda Meridianbet: Smart 15, Lazarević 10, Hanga 5, Davidovac 8, Mitrović 10 (8 skokova), Tobi 2, Bolomboj 11, Ilić 3, Nedović 8, Gedraitis 6, Gilespi 2, Jago 13.

Trener Janis Sferopulos „Rećiću ono što sam rekao igračima, nema lake utakmice i način na koji smo igrali je olakšao utakmicu. Za mene je veoma važno da igrači pristupaju utakmici kao večeras, da igraju dobru utakmicu, igrali smo dobro na obe strane i to je napravilo razliku.

Ekipa Crvene zvezde Meridianbet treniraće do polaska u Niš u Beogradu, a nakon popodnevnog treninga u utorak crveno bela ekspedicija kreće na odbranu trofeja u Kupu.

Prvi protivnik crveno belih biće ekipa FMP-a, taj meč na programu je u sredu od 20 časova.