Ko je igrač sa najviše “Žućkovih levica”? Zna se…

Nacionalni kup kao i svake godine donosi dosta uzbuđenja, ali i veliku borbu, s obzirom na to da je ulog veliki. Naš tim u odbranu trona i pohod ka novom trofeju Kupa Radivoj Korać kreće u sredu, a prvi protivnik biće nam ekipa FMP-a, početak meča zakazan je za 20 časova.

Međutim, pre početka nacionalnog Kupa valja napomenuti jedan podatak – aktuelni kapiten Crvene zvezde Meridianbet Branko Lazić je igrač sa najviše osvojenih trofeja sa Zvezdom u ovom takmičenju.

Lazić je u naš tim stigao sada već davne 2011. godine i od tada nije “skidao” crveno-beli dres. Sa Zvezdom je uspeo da osvoji Kup Radivoj Korać čak sedam puta i ukupno je odigrao 34 utakmice u ovom takmičenju i tako postao treći po redu po broju nastupa u Kupu. Ispred njega su samo Predrag Bogosavljev koji je za Zvezdu odigrao 38 mečeva, odnosno Slobodan Nikolić sa dva manje. Dakle, Branko Lazić bi u Nišu mogao da se izjednači sa Vučinićem ili ga čak prestigne i zauzme drugo mesto na “večnoj” listi.

https://www.instagram.com/p/C3TOkGhr1yG/

Prvu “Žućkovu levicu” sa Zvezdom popularni Laza osvojio je 2013. godine, kada je Crvena zvezda Meridianbet pobedila Partizan u meču za trofej rezultatom 78:69 i tada je naš tim najavio trogodišnju dominaciju u nacionalnom Kupu. Uspeli su crveno-beli da slave potom u finalu Kupa Korać i 2014. protiv Mege (81:80) i 2015. godine protiv istog tima (80:74).

Prvi sledeći Kup Radivoj Korać u kom je Zvezda slavila i uspela da dođe do prvog trofeja u sezoni bio je 2017. godine. Tada su crveno-beli u finalu bili bolji od ekipe Partizana 74:64.

Čekalo se potom na novi trofej tri godine, a stigao je 2021. godine i od tada košarkaši našeg tima ne znaju za poraz u nacionalnom Kupu. Prvo je u finalu Zvezda srušila Megu, a onda je pao Partizan, da bi Crvena zvezda Meridianbet prošle godine uspela opet da pobedi Megu u velikom finalu rezultatom 96:79.

Sada je pred nama novi Kup Radivoj Korać i prilika da Zvezda dođe do 13. titule u istoriji, a kapiten Branko Lazić do ukupno osmog trofeja u karijeri i osami se na vrhu liste najtrofejnijih igrača Crvene zvezde Meridianbet kada je nacionalni Kup u pitanju.