Crvena zvezda Meridianbet prošla u polufinale KRK

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet otvorili su ovogodišnje izdanje nacionalnog Kupa pobedom. Izabaranici Janisa Sferopulosa su u sredu uveče savladali ekipu FMP-a rezultatom 80:75 i tako obezbedili plasman u polufinale ovog takmičenja.

Nošeni sjajnom atmosferom i uz podršku publike momci u crveno-belom dresu uspeli su uz veliku borbu da upišu pobedu na startu Kupa Radivoj Korać. Tokom utakmice crveno beli su konstantno vodili, ali je ekipa FMP-a konstantno pretila, ali su u niškoj hali “Čair” košarkaši Zvezde uz podršku velikog broja navijača iz Niša i sa juga Srbije, uspeli da prelome meč poenima Ilića i trojkom Davidovaca i obezbede prolaz dalje.

Trener Sferopulos u ovom meču nije mogao da računa na Miloša Teodosića, a najefikasniji u pobedi Crvene zvezde Meridianbet bio je Nemanja Nedović sa 20 poena, pratio ga je Davidovac sa 13.

U ekipi FMP-a  najbolju partiju pružio je Ognjen Kuzmić sa 18 poena i čak 15 skokova, dok je Šaranović ubacio 17 .

Sada je pred košarkašima Zvezde dan odmora, a potom i utakmica polufinala u kojoj će snage odmeriti sa ekipom Čačka 94 , koja je prethodno uspela da iznenadi Borac i pobedi rezultatom 73:64.

Početak polufinalnog meča zakazan je za petak u 17 sati.

Crvena zvezda Meridianbet – FMP 80:75
(17:16, 23:20, 18:19, 22:20)

Dvorana: Čair (Niš); Sudije: Stefanović, Vlahović i Stanić

Crvena zvezda Meridianbet: Lazarević 2, Lučić, Hanga 13, Davidovac 15, Mitrović 3, Lazić, Bolomboj 6, Ilić 8, Nedović 20, Giedraitis 5, Kostić, Jago 8

FMP Železnik: Votson, Foster 2, Rebec 8, Subotić 5, Pavićević, Roberts 5, Stepanović 9, Šaranović 17, Matović, Gagić, Stojanović 11, Kuzmić 18;

Trener Janis Sferopulos: “Napravili smo prvi korak, moramo da idemo dalje postepeno. Ništa nije sigurno kada igrate Kup utakmice. Sve se radi o jednom meču. Svako se bori da pobedi. Moramo da ostajemo fokusirani i bili smo sve do kraja. U poslednjoj četvrtini nismo paničili, pogodili smo kada je trebalo i najbitnije pobedili. Imali smo karakter da ostanemo u igri i završimo na pravi način” rekao je trener crveno belih i dodao:

Ilić je bio veoma bitan za pobedu. Dao je energiju kada je ušao sa klupe. Bio je odličan ofanzivno. Ima pravi mentalitet. Spreman je uvek kada to tražim od njega. Čestitam mu na tome. Kao što ste videli, Branko i Miloš nisu igrali. Ne znamo, znaćemo dan za danom.” završio je trener Crvene zvezde Meridianbet.