JOŠ JEDNA POBEDA I TITULA! (13. PUT)

Crvena zvezda Meridianbet uspela je da slavi u finalu nacionalnog Kupa, savladavši Partizan rezultatom 85:79. Naš tim je tako uspeo da odbrani “Žućkovu levicu” osvojenu prošle godine, ali i da ispiše istoriju kluba – ovo je najduži niz uzastopnih pobeda u finalu Kupu Radivoj Korać (4).

Jasno je bilo i pre početka meča da će se voditi velika borba na terenu. I tako je i bilo!

Partizan je bolje ušao u meč, na startu napravio seriju, ali su izabranici Janisa Sferopulosa brzo uzvratili i uspeli da se rezultatski vrate u meč, pa je rezultat posle prve četvrtine bio 15:18. I u drugom kvartalu je nastavljena velika borba, ali su igrači Zvezde igrali sjajno na oba kraja terena, pa su na pauzu posle prvog poluvremena otišli sa svega poenom zaostatka (43:44).

Mnogo su bolje momci u crveno-belom dresu ušli u treću četvrtinu. Brzo su uspeli da rezultat preokrenu u svoju korist. Pretio je protivnik u par navrata, ali su naši momci odolevali svaki put i na kraju potpuno zasluženo slavili rezultatom 85:79 i u vitrinu kluba doneli još jedan trofej naconalnog Kupa.

Najkorisniji u Crvenoj zvezdi Meridianbet bio je Rokas Gedraitis sa 17 poena, dok je Miloš Teodosić dodao 16, uz pet asistencija i isto toliko skokova. Džoel Bolomboj je takođe bio dvocifren sa 14 poena.

U poraženom timu najkorisniji je bio Zek Ledej sa 24 poena.

Crvena zvezda – Partizan 85:79 (15:18, 28:26, 25:19, 17:16)
Hala: Čair, Niš; Sudije: Jevtović, Calić, Milojević; Gledalaca: 5000

Crvena zvezda Meridianbet: Lazarević, Teodosić 16 (5sk, 5 as), Hanga 6, Davidovac 5, Mitrović 8 (6sk), Lazić 8, Bolomboj 14 (5sk), Ilić, Nedović 9 (3as), Gedraitis 17, Kostić, Dos Santos 2 (5as).

Partizan: Vukčević, Ledej 24 (7sk), Avramović 9 (4sk, 3as), Koprivica 4 (3sk), Panter 20, (9sk), Jaramaz, Naneli 10 (5sk, 5as), Trifunović, Anđušić, Doužer 6 (4as), Kaminski 6 (4as).

Trener Janis Sferopulos: “Utakmica je bila pravi derbi, mada nismo počeli dobro. U prvom poluvremenu Partizan je u prvih 15-ak minuta kontrolisao utakmicu i vodio devet ili deset poena razlike. Uspeli smo da se vratimo u život, drugo poluvrmee je bilo odlično za nas defanzivno. Dali smo im da postignu samo 35 poena, igrali smo pametno u napadu i razlog za ovu pobedu je dobra igra svih igrača. Čestiam im svima jer su sve vreme bili vrlo koncentrisani na ono što smo isplanirali i šta smo želeli da uradimo. Ovo je vrlo lep dan za naš klub i našu organizaciju. Čestitam svima”!

CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET JE (PONOVO) OSVOJILA KUP!