Crvena zvezda Meridianbet gostuje Bajernu, crveno–beli posle treninga krenuli put Nemačke (PETAK 20.30)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet posle pauze zbog nacionalnog Kupa i obaveza sa reprezentacijama nastavljaju putešestvije u Evroligi. Crveno-beli su u četvrtak odradili trening, posle kog su krenuli put Minhena gde će gostovati ekipi Bajerna u utakmici 27. kola ovog takmičenja.

U prvom susretu ove sezone slavili su crveno-beli rezultatom 74:68. U pobedi Crvene zvezde nad Bajernom u prepunoj beogradskoj Areni najraspoloženiji je bilo Miloš Teodosić sa 16 poena, odnosno Luka Mitrović sa 11.

Janis Sferopulos u meču protiv Bavaraca neće moći da računa na povređenog Miloša Teodosića, kao ni na Nikolu Topića i Treja Tompkinsa, koji se oporavljaju od povrede.

Oporavak mladog Topića teče po planu, počeo je da trenira, a o njegovom povratku na teren klub će blagovremeno obavestiti javnost.

Pred put u Nemačku o očekivanjima je govorio trener Janis Sferopulos: “Prošla je pauza, nedostajali su nam reprezentativci, kompletni smo bili tek juče i imamo trening sad pred let. Za nas je veoma važno da odigramo dobar meč. Bajern je veoma dobar tim, naročito na domaćem terenu. Igraju sa dosta hemije na terenu, mnogo su bolji nego kad smo igrali prvi put. Idemo da se borimo žestoko za svaki posed, za svaku loptu, u odbrani i napadu. Igraćemo svoju igru, hoćemo da se vratimo sa dobrom igrom i ako je moguće dobrim rezultatom.”

Dejan Davidovac: “Moja očekivanja su da smo spremni posle ove pauze, imali smo vremena da se oporavimo, makar neki od igrača tako da sigurno idemo spremni u narednu utakmicu. Što se tiče protivnika, dobra ekipa sa dosta iskusnih igrača, igraju u punom sastavu, svi su se vratili iz povrede, tako da očekujem tešku utakmicu.”

Podsetimo, utakmica između Crvene zvezde Meridianbet i Bajerna je na programu u petak od 20 časova i 30 minuta.