Crvena zvezda polovična prvog dana ANGT turnira!

Juniori Crvene zvezde nisu uspeli da upišu drugu pobedu prvog dana ovogodišnjeg izdanja ANGT turnira, pošto su u petak popodne pred mnogobrojnom publikom u hali “Aleksandar Nikolić” doživeli poraz od ekipe EA7 Emporio Armani Milan rezultatom 90:97 (27:35, 26:20, 10:21, 27:21).

Vodila se egal igra tokom prvih pet minuta uvodne četvrtine, a onda je italijanski tim uspeo da nametne svoj ritam igre i dođe do dvocifrenog vođstva. Međutim, naši momci su uspeli da smanje, pa je rezultat posle prvih 10 minuta bio 27:35 u korist milanske Olimpije.

Nastavili su Italijani sjajno i tokom druge četvrtine, imali su veliko dvocifreno vođstvo, ali je Crvena zvezda konstantno pretila. Međutim, svakom naletu crveno-belih su uspešno odolevali. Vodila se velika borba, košarkaši Crvene zvezde se nisu predavali, a onda su i sjajnom igrom uspeli da na veliki odmor odu sa scega dva poena zaostatka, iako su čak imali priliku i za izjednačenje – 53:55.

Iako su crveno-beli prvo poluvreme zatvorili sjajnom igrom, u treću deonicu su ušli sporije. Lučić je na otvaranju ovog dela igre uspeo da svom timu donese izjednačenje, a onda je usledila serija od 9-0 italijanskog tima, koja im je opet donela osetnije vođstvo. Trudili su se košarkaši Crvene zvezde da nadoknade zaostatak, ali nikako to nisu uspevali jer su sa druge strane terena imali veoma raspoložen šuterski tim, pa je tako rezultat posle 30 minuta igre bio 63:76 u korist milanske Olimpije.

Pokušavali su crveno-beli u poslednjoj četvrtini da smanje vođstvo i dođu do preokreta, ozbiljno su pretili, ali su na kraju ipak upisali poraz uprkos velikom trudu – 90:97.

Najkorisniji u ekipi Crvene zvezde bio je Andrej Kostić sa 32 poena uz šest skokova, a pratio ga je Andrej Lučić sa 16.

Naš tim u subotu očekuje utakmica sa Next Generation Team Belgrade od 15 časova, a kao i prvog dana sve utakmice možete pratiti i putem našeg YouTube kanala.

Crvena zvezda: Kostić 32, Ćopić, Bjelica 12, Erić 6, Lučić 16, Radović 5, Vitorović 4, Cvijetić, Mihajlović 2, Marjanović 7, Spasojević 2, Kovačević 4.

Sve fotografije su dostupne za korišćenje uz potpis: KK Crvena zvezda Meridianbet (Đorđe Kostić).