Rutinska pobeda Crvene zvezde na startu ANGT turnira!

Juniori Crvene zvezde su na sjajan način otvorili novo izdanje ANGT Marko Ivković turnira – u prvoj utakmici ubedljivo je savladana ekipa Makabija iz Tel Aviva rezultatom 82:71 (29:11, 15:19, 25:22, 13:19).

Utakmicom između našeg tima i ekipe iz glavnog grada Izraela otvoren je ovogodišnji ANGT turnir, koji se održava od 1. do 3. marta u dobro poznatoj hali “Aleksandar Nikolić“.

Trener juniorskog tima Crvene zvezde Branko Jorović, ali i sami igrači su pre početka takmičenja istakli koliko im je bitno da odigraju dobro, a sjajnu predstavu priredili su nam već u prvom meču.

U Pioniru je tokom prve utakmice viđen i veliki broj navijača, te su naši momci imali veliku podršku sa tribina.

Obe ekipe su poprilično dobro ušle u meč, te smo do sredine prvog dela igre gledali koliko-toliko ujednačenu igru, a onda je juniorski tim Crvene zvezde ubrzao ritam i nametnuo svoju igru, te su do isteka 10. minuta uspeli da dođu do osetne prednosti – 29:11.

Gde su stali u prvoj, tu su nastavili u drugoj četvrtini. Sjajna igra kako u napadu, tako i u odbrani bila je pristna i tokom drugog kvartala, pa su izabranici Branka Jorovića bez mnogo muke uspevali da održe dvocifrenu prednost, a na semaforu je posle prvog poluvremena pisalo 44:30 u korist našeg tima.

Fenomenalno su crveno-belo igrali i tokom drugog poluvremena. Bez mnogo muke su priveli utakmicu kraju, te slavili rutinski rezultatom 82:71.

Pokazali su juniori Crvene zvezde jasnu želju da se bore za što bolji plasman, a najraspoloženiji u pobedi nad izraelskim timom bili su Andrej Kostić i Petar Radović sa po 18 poena.

Podsetimo, crveno-beli u petak igraju još jednu utakmicu i to protiv ekipe EA7 Emporio Armani Milan, a početak tog meča zakazan je za 17 časova.

Crvena zvezda: Kostić 18, Ćopić, Bjelica 7, Erić 10, Lučić 1, Radović 18, Vitorović 5, Cvijetić, Mihajlović 2, Marjanović 10, Spasojević 11, Kovačević.

Sve fotografije su dostupne za korišćenje uz potpis: KK Crvena zvezda Meridianbet (Đorđe Kostić).