Poraz juniora Crvene zvezde za kraj grupne faze ANGT turnira, u nedelju meč za peto mesto (12 časova)

Juniori Crvene zvezde su u poslednjoj utakmici grupne faze ANGT Marko Ivković turnira snage odmerili sa ekipom Next Generation Team Belgrade. Crveno–beli su u subotu popodne pred domaćom publikom doživeli novi poraz rezultatom 69:80, pa su tako ostali bez šanse da se bore za treće mesto.

Izabranici Branka Jorovića u nedelju od 12 časova igraju utakmicu za peto mesto, a protivnik našeg tima biće poznat po završetku svih utakmica druge grupe.

I pre početka meča jasno je bilo da crveno–beli ne mogu da izbore mesto u finalnom meču, pošto su košarkaši EA7 Emporio Armani Milana upisali sve tri pobede u grupi, te su oni osigurali mesto u borbi za titulu.

Ipak, motiva za pobedu je svakako bilo – utakmica za treće mesto. Mesto u tom meču sigurno bi izborili pobedom ili porazom manjim od osam poena, ali to nisu uspeli.

Izabranici Branka Jorovića su poprilično sporo ušli u meč. Andrej Lučić je Crvenoj zvezdi doneo uvodno vođstvo (3:0), a onda su crveno-beli stali. Dozvolili su protivničkim igračima da bez mnogo muke preokrenu, a potom i stvore nešto osetniju prednost, te su naši momci posle prvih deset minuta imali šest poena zaostatka – 14:20.

Nisu se košarkaši Crvene zvezde predavali, nekako su držali rezultatski priključak tokom druge četvrtine, a onda je sredinom iste tim koji vodi Peteri Koponone uspeo da dođe i do prvog dvocifrenog vođstva (30:19). Do kraja ovog dela igre su crveno–beli uspeli da smanje prednost protivnika, a na semaforu je posle prvog poluvremena pisalo 31:37 u korist Next Generation Team Belgrade.

I tokom treće četvrtine se vodila velika borba. Pretili su ozbiljno crveno–beli sve vreme, u jednom momentu su imali i svega dva poena zaostatka, ali je ekipa Next Generation Team Belgrade uspešno odolevala svim naletima košarkaša Crvene zvezde. Do kraja meča nije viđeno nikakvih iznenađenja, izabranici Koponena su mirno rešili meč u svoju korist rezultatom 69:80, te tako naneli Crvenoj zvezdi drugi poraz u tri utakmice.

Najkorisniji u crveno-belom taboru bio je Andrej Kostić sa 25 poena, 12 je dodao Andrej Lučić, a jedan manje Stefan Marjanović.

Crvena zvezda: Kostić 25 (8 sk), Ćopić, Bjelica 8, Erić 5, Lučić 12, Radović, Vitorović 5, Cvijetić, Mihajlović, Marjanović 11, Spasojević 3, Kovačević.

Sve fotografije su dostupne za korišćenje uz potpis: KK Crvena zvezda Meridianbet (Đorđe Kostić).