Crveno beli desetkovani putuju u Monako (četvrtak 19 časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet očekuje utakmica 28.kola Evrolige sa ekipom Monaka.

Ekipa nakon treninga u dvorani „Aleksandar Nikolić“ odlazi na aerodrom „Nikola Tesla“, a u ekspediciji tima sa Malog Kalemegdana će se naći 11 igrača.

Van ekipe su pored Miloša Teodosića, Nikole Topića i Treja Tompkinsa, ovoga puta i Dejan Davidovac i Dalibor Ilić.

Crveno beli su podsetimo, posle poraza od Bajerna u Minhenu u Evroligi, savladali Mornar u Baru u okviru ABA lige i dodatno učvrstili lidersku poziciji na tabeli regionalnog takmičenja, a meč sa Monakom koji je uhvatio ritam i igra odlično u poslednje vreme predstavljaće izazov za izuzetno oslabljenu ekipu crveno belih:

Teško nam je da igramo bez dvojice plejmejkera, tu je samo Jago dos Santos i Adam Hanga pomaže na ovoj poziciji, nije mu primarna, ali radi odličan posao. Neki timovi igraju bez jednog plejmejkera, zamislite kako je bez dva. Nije lako. Borićemo se sa ekipom koju imamo. Očekujem da u naredne dve nedelje imamo jednog ili dvojicu igrača od trojice povređenih na raspolaganju. Dao sam dva dana slobodno Dejanu Davidovcu koji je postao otac po prvi put. Želeo sam da ostane sa svojom porodicom, jer smo ljudi na prvom mestu. Ilić je bolestan, zato nije igrao u Baru, iako je bio u 12. Nije bio spreman. Muči ga virus, kod kuće je i pod lekovima, neće putovati sa nama,” rekao je trener Crvene zvezde Janis Sferopulos pred put za Monte Karlo i dodao:

Igramo protiv tima koji je atletski sjajan u odbrani i napadu i tome moramo da pariramo, kao i njihovoj energiji i intenzitetu. Taktički moramo da budemo čvrsti u odbrani, da probamo da im poremetimo napad. Što se tiče napada, moramo da čitamo njihovu odbranu, budemo strpljivi i nađemo najbolje opcije. Znamo da je Monako napravio ekipu za Fajnal for, ali borićemo se”.

Luka Mitrović: „Nije prvi put da se susrećemo sa takvim nekim problemima ove sezone. Već je ekipa doneke navikla na to. Bilo je utakmica kada smo se adaptirali i kada su igrači igrali na nekim pozicijama koje nisu njihove primarne. Ne sumnjam da ćemo nadomestiti odsustvo tih momaka koji neće biti. Sjajna im je centarska linija, ali linija koja dosta zavisi od njihove bekovske linije, koje ipak smatram za njihovo glavno oružje i to je njihova najveća snaga. Džejms, Okobo, Lojd, Dialo. Kada jedan Kemba ne može da se izbori za mesto i minute, onda vam je jasno kakvi igrači igraju za Monako. Jedna timska odbrana će pre svega biti potrebna jer, kao što sam sam rekao, visoki teško da dolaze do otvorenih pogleda i do poena bez bekovske linije“.

Ekipa Crvene zvezde Meridianbet naredni meč igraće u hali „Aleksandar Nikolić“ u nedelju od 19 časova protiv ekipe Krke. O tom meču, ulasku u halu i prodaji karata za naredne utakmice klub će se oglasiti tokom dana u posebnoj vesti.