Desetkovani crveno–beli posle velike borbe poraženi od Monaka

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet poraženi su u utakmici 28. kola Evrolige od ekipe Monaka rezultatom 80:98 (17:25, 21:21, 22:23, 20:29).

Desetkovani crveno–beli su imali veoma težak zadatak u Kneževini – jednu od ekipa koja pretenduje za mesto na fajnal–foru Evrolige.

Naš trener u meču protiv Monaka nije mogao da računa na čak pet igrača Miloša Teodosića, Nikolu Topića, Treja Tompkinsa, Dejana Davidovca i Dalibora Ilića.

Vodila se velika borba od prve sekunde na terenu. Izabranici Janisa Sferopulosa su bili veoma dobri na početku, te su sjajnom timskom igrom uspeli da dođu do prednosti početkom prvih deset minuta. Međutim, domaći tim se vratio sredinom ove četvrtine, vodila se velika borba do isteka ovog dela igre, ali su košarkaši Monaka uspeli da dođu do osetne prednosti, a rezultat posle prve deonice bio je 25:17.

Druga četvrtina nam je donela sjajnu košarku i veliku borbu. Najavljivan je bio prekid u slučaju da Majk Džejms postigne 12 poena u prvom poluvremenu. I uspeo je košarkaš Monaka da dođe do te brojke i tako postane najbolji strelac u istoriji Evrolige. Prekinut je bio meč u Kneževini na par minuta pred kraj druge četvrtine, posle koje je domaći tim i dalje imao prednost – 46:38.

Drugo poluvreme nam je donelo nešto bolju igru crveno–belih. Uspeli su košarkaši Crvene zvezde da se vrate na svega tri poena zaostatka posle poena Rokasa Gedraitisa i Luke Mitrovića (43:46). Nošen tim poenima, KK Crvena zvezda je uspeo i da ozbiljno zapreti domaćim košarkašima, pošto su u jednom momentu bili na poen zaostatka.

Ipak, posle sjajno otvorene treće četvrtine, usledio je blagi pad u igri našeg tima, pa je rezultat posle ovog dela igre bio 60:69.

Uspevali su izabranici Janisa Sferopulosa da drže rezultatski priključak i sjajno pariraju veoma raspoloženim košarkašima Monaka, ali skraćena klupa našeg tima došla je do izražaja u poslednjoj četvrtini, kada je domaći tim uspeo da dođe do dvocifrene prednosti. Na jednocifren zaostatak su uspeli naši momci da dođu, ali na kraju je ipak ekipa Monaka slavila rezultatom 98:80.

Najkorisniji u ekipi KK Crvene zvezde bio je Luka Mitrović sa 18 poena, pratio ga je Jago sa dva manje, dok je Rokas Gedraitis dodao 13, a Džoel Bolomboj je brojao do 12. Na drugoj strani najkorisniji je bio Majk Džejms sa 20 poena.

Crvena zvezda Meridianbet: Smart, Lazarević 7, Hanga 5, Mitrović 18, Lazić 2, Tobi, Bolomboj 12, Nedović 2, Gedraitis 13, Gilespi 5, Jago 16.