Ubedljiva pobeda Crvene zvezde nad Krkom

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedili su u utakmici 22.kola ABA lige ekipu Krke rezultatom 110:57.

Crveno beli su do novog trijumfa stigli izvrsnom igrom u prvom peridou kada su stigli do velike prednosti 27-7 i već tada u 9.minutu utakmice nije se postavljalo pitanje pobednika. Prva deonica završena je rezultatom 31-11.

Tu veliku prednost obezbedili su Nedović, Mitrović poenterski, dok je veliki posao u odbrani obavio Gilespi, ali i ostatak tima, jer je ekipa Krke bila bez poena više od pet minuta u prvoj deonici.

Na poluvremenu Crvena zvezda je vodila 56:27 (najefikasniji Mitrović sa 12 i Smart sa 10 poena).

Do kraja utakmice videli su igru u kojoj je trener Sferopulos dao priliku svim igračima i podelio minutažu pred utakmicu Evrolige sa Makabijem.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde Meridianbet bio je Smart sa 24 poena, Mitrović je ubacio 19, dok je Jago Dos Santos imao dabl dabl učinak sa 20 poena,12 asistencija i 8 skokova.

Na ovoj utakmici crveno beli su igrali bez Bolomboja, Teodosića, Tompkinsa i Topića.

KK Crvena zvezda Meridianbet: Smart 24, Lazarević 8, Hanga 9, Davidovac 7, Mitrović 19, Lazić 4, Tobi 0, Ilić 0, Nedović 7, Giedraitis 0, Gilespi 12 i 9 sk, Jago Dos Santos 20,12as i 8 sk;

Trener Krke Gašper Okorn: „Razlika je možda malo previsoka, možda da je bilo 30 u odnosu na ono što smo prikazali, ali 50 je previše. Dobro, čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi a mi idemo da pokušamo da u poslednja 4 kola obezbedimo osnovni cilj a to je opstanak.

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Janis Sferopulos: „ Ništa vam kao i u životu neće biti poklonjeno, morate da izadjete i da dobijete utakmicu. Za nas je bio važan pristup, igrali smo vrlo ozbiljno, nismo potcenili protivnika, znali smo da će se boriti, jer se bore za opstanak. Odigrali smo dobru utakmicu i čestitam igračima na pobedi“.

Naredni meč u ABA ligi crveno beli igraju naredne nedelje u Zagrebu protiv ekipe Cibone. Pobedom u tom meču naš tim bi napravio veliki korak ka osiguravanju prvog mesta u regularnom delu sezone jer nakon te utakmice crveno bele očekuju dve utakmice u Beogradu protiv Mege i Studentskog Centra.