Sferopulos i Gedraitis: “Hvala našim navijačima što dolaze, još posla nas čeka”!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekuje Virtus iz Bolonje u drugoj utakmici duplog beogradskog programa Evrolige. (31. kolo, petak 19.00).

Posle poraza od Panatinaikosa crveno-beli žele da pokažu reakciju (iako su i dalje desetkovani) i na domaćem terenu prekinu negativan niz rezultata.

Virtus želi da ostane na poziciji koja donosi plej-of. Veoma su borbeni, imaju kvalitet. Mi želimo da reagujemo na jučerašnji poraz. U odnosu na tu utakmicu treba da budemo konzistencniji, mnogo bolje da igramo u odbrani, pametno u napadu, da koristimo talenat koji imamo na ispravan način na terenu u skladu sa planom. Veoma mi je važno da tim pokaže reakciju, želim da nam pas igra bude mnogo bolja”, rekao je na treningu u hali Aleksandar Nikolić, trener Janis Sferopulos.

Pristup i želja bez obzira što je naš tim izgubio sve šanse za plej in se ne menjaju:

“Nije lako. Ali, profesionalci smo, igramo za klub, za navijače, moramo da damo sve od sebe kako bi pobedili što više utakmica do kraja sezone. To je sada naš cilj i daćemo sve od sebe zajedno kako bi pobeđivali. Osim rezultata, važno je da svi moraju biti spremni da igraju. Kroz što više pobeda u Evroligi se spremamo za mečeve koji nas očekuju u ABA ligi” rekao je trener crveno belih.

Rokas Gedraitis: „U Evroligi ne morate da se motivišete, ne može da se desi da ne budete motivisani, a šta nam je trener rekao to je naša tajna”, rekao je Litvanac i dodao: “Posle serije poraza u Evroligi želimo da se vratimo na pobednički put, to nam je cilj. Virtus je sjajan tim, ali daćemo sve od sebe i pokušaćemo da pobedimo.

Na kraju, Rokas se želeo da doda još nešto:

Želim da kažem našim navijačima – hvala što dolaze, imamo još posla da uradimo do kraja sezone, da završimo Evroligu, da se vratimo na pobednički put tu, a tu je i ABA liga”, zaključio je Gedraitis.

Nakon utakmice 31.kola Evrolige sa Virtusom, crveno bele u ponedeljak na istom mestu očekuje i važna utakmica 24.kola ABA lige sa Megom.