Crvena zvezda Meridianbet posle velike borbe upisala poraz protiv Mege

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet upisali su poraz u 24. kolu regionalne ABA lige, pošto su u ponedeljak pred domaćim navijačima poklekli pred ekipom Mege – 83:89 (18:24, 30:17, 21:22, 14:26).

Crveno–beli su i pored ovog poraza ubedljivi lideri tabele, sa 20 pobeda i svega četiri poraza, dok prateći Partizan ima 18 trijumfa i dva neuspeha više od našeg tima.

Najraspoloženiji u KK Crvena zvezda bio je Adam Hanga sa 22 poena, a pratio ga je Nemanja Nedović sa 16.

Vodila se velika borba od prve sekunde na terenu. Tokom prve četvrtine je viđena egal borba, sve do samog kraja ovog dela igre, kada je gostujući sastav serijom od 9-0 uspeva da dođe do najveće prednosti do tada (15:24). Ipak, tačku na prvih deset minuta stavio je Miloš Teodosić, koji je trojkom prekinuo nalet Mege i smanjio zaostatak svog tima – 18:24.

Nastvaljena je druga četvrtina u istom ritmu u kom je prva završena – gosti su uspešno čuvali prednost sve do sredine ovog dela igre. Dosta je bolje u odnosu na do tada delovao tim Janisa Sferopulosa, koji je, čini se, bez mnogo muke uspeo da dođe do izjednačenja, a potom i obezbedi osetno vođstvo posle prvog poluvremena – 48:41.

Imali su crveno–beli prednost i tokom treće četvrtine, posle koje su imali +6 (69:63).

Međutim, poslednjih deset minuta bilo je kobno po izabranike Janisa Sferopulosa. Delovalo je kao da je gostujući tim ubacio u petu brzinu, te su uspeli da dođu do izjednačenja, a potom i do vođstva. Vodila se egal igra gotovo čitavu poslednju četvrtinu, ali su crveno–beli pali u samoj završnici, te upisali poraz rezultatom 83:89.

Izjava Janisa Sferopulosa posle utakmice: „Čestitam Megi na zasluženoj pobedi. Igrali su bolje od nas. Krenuli smo utakmicu bez koncentracije, energije i zalaganja. U drugoj četvrtini smo se blago vratili. Treću smo krenuli dobro, ali nismo je tako završili. Četvrtu smo igrali sporo u napadu i odbrani i kada se utakmica nastavila oni su se više borili od nas.

Crvena zvezda Meridianbet: Lazarević 2, Teodosić 23, Hanga 22, Davidovac 9, Mitrović 8, Lazić, Tobi 5, Bolomboj 5, Ilić 4, Nedović 16, Gedraitis 9, Gilespi

Mega MIS: Milijašević 3, Miljenović 18, Jelavić 16, Marković, Milutinović, Iljasoglu 10, Đurišić 14, Kovačević, Plavšić 16, Jović 10, Malovec 2